Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ για το Κυπριακό
Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.
Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εργατικό ατύχημα στη Βοιωτία – Ακρωτηριάστηκε 22χρονος στο πόδι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442