Στον εντοπισμό του «μαύρου κουτιού» στρέφονται οι έρευνες για το Tupolev
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των επιβατών που χάθηκαν στην συντριβή του μοιραίου Tupolev του ρωσικού στρατού, χθες, Κυριακή. Στο επίκεντρο των ερευνών και ο εντοπισμός των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους. Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στη Ρωσία. Τεχνικό λάθος ή λάθος του πιλότου εξετάζουν ως ενδεχόμενο της τραγωδίας οι Αρχές. Συλλυπητήρια Γιούνκερ προς Πούτιν.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των επιβατών που χάθηκαν στην συντριβή του μοιραίου Tupolev του ρωσικού στρατού, χθες, Κυριακή. Στο επίκεντρο των ερευνών και ο εντοπισμός των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους. Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στη Ρωσία. Τεχνικό λάθος ή λάθος του πιλότου εξετάζουν ως ενδεχόμενο της τραγωδίας οι Αρχές. Συλλυπητήρια Γιούνκερ προς Πούτιν.
Στην γιγαντιαία επιχείρηση λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι των ρωσικών υπηρεσιών, πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Η προσοχή στρέφεται πλέον στον εντοπισμό των «μαύρων κουτιών» -δεν είναι γνωστό πόσα υπήρχαν-, το οποίο ενδέχεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, το εγχείρημα αναμένεται να είναι δύσκολο, καθώς δεν διέθετε σύστημα εντοπισμού.
Η ρωσική κοινωνία υποδέχτηκε με θλίψη την είδηση του χαμού μελών της εμβληματικής χορωδίας Αλεξανδρόφ, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και της σύγχρονης Ρωσίας.
Η Δευτέρα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία.
Ως προς τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, οι ρωσικές Αρχές, χωρίς να αποκλείουν εντελώς το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στα ενδεχόμενα του τεχνικού σφάλματος ή λάθους του πιλότου.
Πάντως, ο πιλότος Ρομάν Βολκόφ θεωρείτο πολύ έμπειρος.
Φτάνουν οι σοροί
Οι πρώτες σοροί των θυμάτων του Tupolev αναμένεται να φτάσουν στη Μόσχα εντός της ημέρας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.
«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε την απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση των σορών θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί το πρωί» τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Τα συλλυπητήριά του στον ρώσο πρόεδρο εξέφρασε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Τα Χριστούγεννα αυτά οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους. Εξ ονόματός μου κι εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελα να εκφράσω σας εσάς -και μέσω υμών σε όλο το ρωσικό έθνος- τα βαθιά μου συλλυπητήρια» ανέφερε ο Γιούνκερ σε μήνυμά του προς τον Πούτιν, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442