Η Airbus ανακοίνωσε συμφωνία με το Ιράν για την πώληση 100 αεροσκαφών
Η Airbus ανακοίνωσε την Πέμπτη τη συμφωνία με την Iran Air για την πώληση 100 αεροσκαφών, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται 46 αεροσκάφη τύπου Airbus A320, 38 αεροσκάφη τύπου A330 και 16 αεροσκάφη A350 XWB.
Η Airbus ανακοίνωσε την Πέμπτη τη συμφωνία με την Iran Air για την πώληση 100 αεροσκαφών, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται 46 αεροσκάφη τύπου Airbus A320, 38 αεροσκάφη τύπου A330 και 16 αεροσκάφη A350 XWB.
«Πρόκειται για μια συμφωνία ορόσημο και όχι μόνο επειδή ανοίγει το δρόμο για την ανανέωση του στόλου της Iran Air» ανέφερε σε ανακοίνωση ο Φαμπρίς Μπρεζιέ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airbus.
Η εταιρία πρόσθεσε ότι η παράδοση των αεροσκαφών θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017.
Νωρίτερα, δύο άτομα με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσαν στο Reuters ότι το Ιράν αναμενόταν να υπογράψει την Πέμπτη την επίσημη συμφωνία για την αγορά 100 τζετ από την Airbus.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται σήμερα τα φερόμενα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος από τη Βόρεια Ελλάδα
- Oι οθόνες, τα παιδιά, το Toy Story: Ο Τομ Χανκς τρομάζει με την «μπλε λάμψη από τα κινητά στα παιδικά δωμάτια»
- Ο Φλικ λέει το «ναι» για Μπερνάρντο Σίλβα
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή σήμερα ο 41χρονος – Οι ισχυρισμοί και το σκηνοθετημένο έγκλημα
- Στο έλεος του καιρού: Απρόσιτος ο κλιματισμός για εκατομμύρια Ευρωπαίους – Η Ελλάδα στο κόκκινο
- Ο Γιώργος Σαμπάνης στο Θέατρο Άλσος
- ΠΑΣΟΚ: Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Ανδρουλάκης – Η ενόχληση για Δούκα και οι αιχμές κατά Τσίπρα
- Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και όχι αυτή που φαντάζει «ριζοσπαστική» με βάση το «αριστερόμετρο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442