Συνελήφθη για διαφθορά στενός συνεργάτης της δημάρχου Ρώμης
Πλήγμα δέχθηκε την Παρασκευή το κίνημα των Πέντε Αστέρων, έπειτα από τη σύλληψη του Ραφαέλε Μάρα, υπεύθυνου του προσωπικού του δήμου της Ρώμης και στενού συνεργάτη της δημάρχου -που ανήκει στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων- Βιρτζίνια Ράτζι. «Κάναμε λάθος, προχωράμε μπροστά» λέει η δήμαρχος.
Πλήγμα δέχθηκε την Παρασκευή το κίνημα των Πέντε Αστέρων, έπειτα από τη σύλληψη του Ραφαέλε Μάρα, υπεύθυνου του προσωπικού του δήμου της Ρώμης και στενού συνεργάτη της δημάρχου -που ανήκει στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων- Βιρτζίνια Ράτζι.
Η σύλληψη διατάχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και αφορά υπόθεση αγοράς ακινήτων που στο παρελθόν ανήκαν σε ίδρυμα ασφαλίσεων των εργαζομένων του εμπορικού τομέα.
Ο Ραφαέλε Μάρα είναι πρώην μέλος της οικονομικής αστυνομίας και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον δεξιό πρώην δήμαρχο της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο.
Πολλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι η δικαστική έρευνα -στο πλαίσιο της οποίας έγιναν έφοδοι στην έδρα του δήμου- μπορεί να πλήξει σοβαρά την εικόνα και την δημοτικότητα της δημάρχου των Πέντε Αστέρων.
Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που η Ράτζι λάβει δικαστική κλήση σε απολογία, δεν αποκλείεται να αναγκασθεί σε παραίτηση, έξι μόλις μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή της.
Το βράδυ της Πέμπτης ο ιδρυτής του κινήματος, Μπέπε Γκρίλο, συναντήθηκε με την Ράτζι και σύμφωνα με τον Τύπο συζήτησαν αναλυτικά τις εξελίξεις.
Στελέχη της κεντροδεξιάς ζητούν ήδη την παραίτηση της δημάρχου, ενώ και ο πρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματτέο Ορφίνι, δήλωσε ότι «ο Γκρίλο πρέπει να θεωρηθεί συνυπεύθυνος» στην όλη υπόθεση.
«Κάναμε λάθος, εμπιστευθήκαμε τον υπεύθυνο του προσωπικού του δήμου, Ραφαέλε Μάρα, αλλά τραβάμε μπροστά» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στους δημοσιογράφους η δήμαρχος της Ρώμης.
«Θα αντικαταστήσουμε αμέσως τον πρώην υπεύθυνο του προσωπικού και εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο έργο της δικαιοσύνης» πρόσθεσε η δήμαρχος της Ρώμης, και στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Η Βιρτζίνια Ράτζι, παράλληλα, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι ο συλληφθείς «ήταν ένας από τους χιλιάδες υπαλλήλους του δήμου και όχι το δεξί της χέρι», όπως έγραψε ο ιταλικός και διεθνής τύπος, σημειώνοντας ότι το δεξί της χέρι «είναι οι πολίτες της Ρώμης».
«Είναι προς όφελος των πολιτών αυτών που κάθε ημέρα εργαζόμαστε ακατάπαυστα. Συνεχίζουμε νηφάλια το έργο μας» κατέληξε η επικεφαλής του δήμου της Αιώνιας Πόλης.
Παράλληλα, στο Μιλάνο, ο κεντροαριστερός δήμαρχος Μπέπε Σάλα αποφάσισε να παυθεί, προσωρινά, από τα καθήκοντά του, εξαιτίας κλήσης σε απολογία που έλαβε την Πέμπτη και η οποία αφορά εργολαβίες της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.
«Δεν γνωρίζω τις ακριβείς κατηγορίες, πληροφορήθηκα την είδηση της κλήσης σε απολογία προς το πρόσωπό μου από δημοσιογραφικές πηγές, αλλά, προς το παρόν, αποφάσισα να εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές
- Συνταγή: Στριφτόνι με ντομάτα, πικάντικη σάλτσα και καλαμάρια
- Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442