Στο ΕΛΚ ο Κυρ. Μητσοτάκης με επιχειρηματολογία πρόωρης κάλπης
Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ και οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι έτοιμος να θέσει ανοικτά το θέμα των εκλογών. Το βασικό επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η κάλπη είναι λύση και όχι πρόβλημα, ενώ ξορκίζονται τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης.
Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ και οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι έτοιμος να θέσει ανοικτά το θέμα των εκλογών.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, το βασικό επιχείρημα που επιστρατεύει πλέον ο αρχηγός της ΝΔ, ότι «οι εκλογές αποτελούν τη λύση και όχι το πρόβλημα».
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ωστόσο, στην Πειραιώς αποβλέπουν και σε μια στροφή των εταίρων ώστε κι εκείνοι να αντιμετωπίσουν από την πλευρά τους την προσφυγή στις κάλπες ως μονόδρομο που βγάζει από ένα ελληνικό αδιέξοδο και να μην εμφανιστούν στο τραπέζι σενάρια περί οικουμενικών κυβερνητικών λύσεων στην περίπτωση που η κυβέρνηση Τσίπρα δηλώσει αδύναμη να προχωρήσει.
Το μήνυμα, εν ολίγοις, ότι από την παρούσα Βουλή δεν υπάρχει πολιτική λύση, θα μεταφερθεί και στους εταίρους.
Οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τους αντιπροέδρους Φρανς Τίμερμανς και Βάλντις Ντομπρόβσκις αποτελούν και μια ανίχνευση τοπίου, όπως και η συνάντηση με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος προβάλλει ως ένα από τα αναχώματα που πρέπει να πέσουν.
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Μέρκελ δεν κερδίζει έδαφος, αλλά αυτό δεν μεταβάλει το πλάνο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.
Στις επαφές που προγραμματίζονται στη βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στις ενστάσεις του για την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, επισημαίνοντας ότι τα προβλεπόμενα πλεονάσματα του 3,5% είναι ανέφικτα σε πολυετή ορίζοντα.
Επίσης θα προβάλει την πρόταση για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος και ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων.
* Αναλυτικά στα Νέα που κυκλοφορούν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442