Μείωση αεροδιακομιδών από Σαντορίνη ενώ συνεχίζεται η στελέχωση του νοσοκομείου
Μείωση αεροδιακομιδών από τη Σαντορίνη προς νοσοκομεία της Αθήνας έχει σημειωθεί μετά την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας. Η στελέχωση με προσωπικό βρίσκεται σε εξέλιξη και στα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου τριμήνου περιλαμβάνουν από απλές επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία μέχρι και αντιμετώπιση σοβαρότερων περιστατικών, όπως εμφράγματα μυοκαρδίου και διασωληνωμένους ασθενείς.
Μείωση αεροδιακομιδών από τη Σαντορίνη προς νοσοκομεία της Αθήνας έχει σημειωθεί μετά την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας. Η στελέχωση με προσωπικό βρίσκεται σε εξέλιξη και στα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου τριμήνου περιλαμβάνουν από απλές επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία μέχρι και αντιμετώπιση σοβαρότερων περιστατικών, όπως εμφράγματα μυοκαρδίου και διασωληνωμένους ασθενείς.
Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15.000 επισκέψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Εξωτερικών Ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.
Το ίδιο διάστημα έγιναν περισσότερες από 160 εισαγωγές με μέση διάρκεια νοσηλείας τις 3 ημέρες, περισσότερες από 900 επεμβάσεις στο σηπτικό χειρουργείο (ODS) και 50 επεμβάσεις προγραμματισμένες ή έκτακτες στο κεντρικό χειρουργείο, όπου αντιμετωπίστηκαν και δύο περιστατικά εκσπλάχνωσης και εντερεκτομής.
Στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου εισήχθησαν μέχρι σήμερα 15 περιστατικά: πέντε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου εκ των οποίων τα δύο από αυτά χρειάστηκαν αορτοστεφανιαία παράκαμψη και το ένα αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, αρρυθμιολογικά περιστατικά που στάλθηκαν για ηλεκτροφυσιολογική μελέτη σε τριτοβάθμια νοσοκομεία των Αθηνών, ένα περιστατικό μετά από χειρουργείο λόγω αιμοπεριτοναίου εξ αιτίας ραγείσας εξωμητρίου κύησης, ένα περιστατικό με διαβητική κετοξέωση καθώς και δυο περιστατικά διασωληνωμένα με εμπύρετο.
Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν τρεις φυσιολογικοί τοκετοί και ένας τοκετός με επείγουσα καισαρική τομή.
«Οι αεροδιακομιδές από το νησί της Σαντορίνης προς άλλα νοσοκομεία τον Οκτώβριο παρουσίασαν μείωση κατά 50% σε σχέση με τον Αύγουστο, καθώς σημαντικό μέρος των περιστατικών αντιμετωπίζεται πλέον στο Νοσοκομείο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας ΑΕ που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Στο Νοσοκομείο Θήρας λειτουργούν τα ακόλουθα εξωτερικά ιατρεία: Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, Μαιευτικό/Γυναικολογικό, Παθολογικό, Χειρουργικό, Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και Ορθοπεδικό, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στελέχωσής του με προσωπικό, με στόχο να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Θήρας στο επόμενο διάστημα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας