Απεβίωσε ο σπουδαίος Βραζιλιάνος Κάρλος Αλμπέρτο
Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 72 ετών από καρδιακή προσβολή ο παλιός αρχηγός της «σελεσάο», Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες, ο οποίος ήταν μέλος της θρυλικής εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Μαζί με τους Πελέ, Τοστάο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο, κατέκτησαν τον 3ο παγκόσμιο τίτλο της Βραζιλίας στο Μεξικό, αφού στον τελικό επικράτησαν 4-1 της Ιταλίας. Ο Κάρλος Αλμπέρτο ήταν ο παίκτης που «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του σε αυτό τον τελικό, με ένα εξαιρετικό σουτ μετά από μεταβίβαση του Πελέ. Αν και αμυντικός, ήταν γνωστός για τις επιθετικές πρωτοβουλίες του.
Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 72 ετών από καρδιακή προσβολή ο παλιός αρχηγός της «σελεσάο», Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες, ο οποίος ήταν μέλος της θρυλικής εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.
Μαζί με τους Πελέ, Τοστάο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο, κατέκτησαν τον 3ο παγκόσμιο τίτλο της Βραζιλίας στο Μεξικό, αφού στον τελικό επικράτησαν 4-1 της Ιταλίας.
Ο Κάρλος Αλμπέρτο ήταν ο παίκτης που «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του σε αυτό τον τελικό, με ένα εξαιρετικό σουτ μετά από μεταβίβαση του Πελέ. Αν και αμυντικός, ήταν γνωστός για τις επιθετικές πρωτοβουλίες του.
«Δεν τον είδα να έρχεται. Απλώς, τον… άκουσα» είχε πει ο Πελέ για το συγκεκριμένο τέρμα.
Η ομάδα εκείνη έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ταλαντούχες όλων των εποχών στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Γνωστός με το όνομα «Capita» στη Βραζιλία, γεννήθηκε στο Ρίο το 1944 και, όπως ο Πελέ, έπαιξε και αυτός στην Σάντος (1966-1974) και αργότερα στην ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης (1977-1980), για να κλείσει αμέσως μετά την καριέρα του στην Φλουμινένσε και να ακολουθήσει καριέρα προπονητή.
Φόρεσε 53 φορές τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπρέντφορντ – Γουλβς 2-2: Οι γηπεδούχοι έχασαν έδαφος για την Ευρώπη
- Κρεμονέζε – Φιορεντίνα 1-4: Επιβλητικοί στο ντέρμπι παραμονής οι «Βιόλα»
- Βιλντόζα: «Δεν βλέπω ομάδα που μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό – Διαφορετικός Παναθηναϊκός με Λεσόρ»
- Επίθεση Φάμπρεγκας σε Γκασπερίνι – «Σκληρή» απάντηση από τον τεχνικό της Ρόμα
- Παναθηναϊκός: Στις ΗΠΑ με άδεια ο Κέντρικ Ναν για την κηδεία της γιαγιάς του
- Τουρκία: Γυναίκα διαιτητής σφύριξε αγώνα της Super Lig για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια (vid)
- Χωρίς θεατές τα εντός έδρας παιχνίδια της Μπασκόνια με Χαποέλ και Μακάμπι Τελ Αβίβ
- LIVE: Μπρέντφορντ – Γουλβς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442