Δημοσκόπηση: «Αντιπατριωτικό» να μην έχει πληρώσει ο Τραμπ φόρους
Για τον Ντόναλντ Τραμπ, το «ενδεχόμενο» να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους είναι «απόδειξη ευφυίας». Για το 67% των Αμερικανών σε δημοσκόπηση του Reuters πάντως, είναι «εγωιστικό και αντιπατριωτικό» -έστω κι αν περίπου δύο στους πέντε δείχνουν να έχουν έναν κάποιο σεβασμό απέναντι σε κάποιον που ξέρει να αξιοποιεί τις τρύπες στο φορολογικό σύστημα.
Για τον Ντόναλντ Τραμπ, το «ενδεχόμενο» να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους είναι «απόδειξη ευφυίας». Για το 67% των Αμερικανών σε δημοσκόπηση του Reuters πάντως, είναι «εγωιστικό και αντιπατριωτικό» -έστω κι αν περίπου δύο στους πέντε δείχνουν να έχουν έναν κάποιο σεβασμό απέναντι σε κάποιον που ξέρει να αξιοποιεί τις τρύπες στο φορολογικό σύστημα ώστε να πληρώνει λιγότερα.
Στη δημοσκόπη των Reuters/Ipsos, περίπου 67% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν θεωρούν «εγωιστικό» για έναν υποψήφιο για την προεδρία να μην πληρώνει φόρους και το 61% το θεωρούν «αντιπατριωτικό» (δημοσκόπηση με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών).
Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης και θαυμασμό για υποψήφιους που ξέρουν πώς να μειώσουν τον αναλογούντα φόρο τους. Περίπου 46% των Αμερικανών, με ποσοστά 35% για τους Δημοκρατικούς και 62% για τους Ρεπουμπλικανούς, πιστεύουν πως ένας υποψήφιος που δεν πληρώνει φόρους καθόλου είναι «έξυπνος».
Το φορολογικό ιστορικό του Τραμπ επανήλθε μετά το δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείτο γνώση μέρους των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ (τις οποίες ο ίδιος πεισματικά αρνείται να δημοσιοποιήσει) καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο μεγιστάνας θα μπορούσε να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους για σχεδόν δύο δεκαετίες επειδή το 1995 είχε δηλώσει ζημιές 916 εκατ. δολαρίων.
Ο ίδιος ο Τραμπ μπορεί να μην έχει διαψεύσει το δημοσίευμα, αλλά επαναλαμβάνει τη γραμμή που έχει εκφράσει το στρατόπεδό του, και την οποία ουσιαστικά ο ίδιος είχε ξεκινήσει και κατά τη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ, λέγοντας πως «χρησιμοποίησα με εξυπνάδα τους φορολογικούς νόμους προς όφελός μου, δικό μου, της εταιρείας μου, των επενδυτών μου και των υπαλλήλων μου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- Artemis II: Η ανθρωπότητα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442