Το αεροδρόμιο-πουλί του Τουρκμενιστάν ανοίγει τα φτερά του
Με οροφή σε σχήμα γερακιού, το έμβλημα της αεροπορικής εταιρείας του Τουρκμενιστάν, άνοιξε το νέο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ. Το κτίριο έρχεται να εμπλουτίσει την κάπως ιδιαίτερη -αν και όχι εντελώς... επιτυχημένη- αρχιτεκτονική παράδοση του Ασγκαμπάτ με κτίρια σε διάφορα σχήματα.
Με οροφή σε σχήμα γερακιού, το έμβλημα της αεροπορικής εταιρείας του Τουρκμενιστάν, άνοιξε το νέο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ.
Το κτίριο έρχεται να εμπλουτίσει την κάπως ιδιαίτερη -αν και όχι εντελώς… επιτυχημένη- αρχιτεκτονική παράδοση του Ασγκαμπάτ με κτίρια σε διάφορα σχήματα: Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν έχει μεταξύ άλλων έναν εκδοτικό οίκο σε σχήμα ανοικτού βιβλίου και διάφορα μεγαλεπίβολα αγάλματα των προέδρων του.
Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στοίχισε περίπου 2,3 δισ. δολάρια και μπορεί να δέχεται 1.600 επισκέπτες την ώρα.
Ο πρόεδρος Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ εξύμνησε, μιλώντας στα εγκαίνια, τις «στέρεες προοπτικές τράνζιτ» που έχει η χώρα του.
Οι ξένοι επισκέπτες στο Τουρκμενιστάν είναι ελάχιστοι και η έκδοση βίζας αρκετά δύσκολη. Πέρυσι, το Τουρκμενιστάν κατέγραψε μόλις 105.000 αφίξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ (pic)
- Μινεσότα: Πράκτορες της ICE σέρνουν με τη βία γυναίκα έξω από το αυτοκίνητό της – «Είμαι ανάπηρη» φώναζε
- Η ελεύθερη πτώση των διεθνών διαιτητών με τον Λανουά στην ΚΕΔ
- ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελικό χάος με το FIR Αθηνών και κυβερνητική ανευθυνότητα
- H υποψήφια της Eurovision Mikay αποκάλυψε ότι κατάγεται «και από την Ιταλία» και τραγουδάει «σε 8 γλώσσες»
- Λιακούλη: Η κυβέρνηση απέκρυψε επιστολή- κόλαφο της ΕΕ για την ευλογιά, που χαρακτηρίζει «υποχρεωτικό τον εμβολιασμό» – Ζητώ την παρέμβαση της Εισαγγελίας





