Αλεξιάδης: Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά…
«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» εξήγησε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε πάντως ότι το φορολογικό σύστημα είναι βάρβαρο και άδικο.
«Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα» παραδέχθηκε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα, αλλά θέλει να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο πιο αποτελεσματικό.
«Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους θεσμούς με προβλέψεις για φόρους 65 δισεκ. ευρώ, και την ψήφισαν και άλλοι, που τώρα φέρνουν αντιρρήσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για την Aντιπολίτευση.
«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σάς πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» εξήγησε ο υπουργός.
«Δόξα τω Θεώ πάμε καλά στα έσοδα, και πάμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αγωνία και καθημερινός μας εφιάλτης είναι να πιάσουμε τα έσοδα, και όχι από πήγες που θα πληγώσουν την κοινωνία» επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά στην παράταση, έως τις 30 Νοεμβρίου, στην προθεσμία που είχε δοθεί στους φορολογούμενους για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, ο Τρύφων Αλεξιάδης παρατήρησε ότι αυτό έγινε γιατί πολλοί είχαν κάνει λάθη με υπερβολικές τιμές ακινήτων, καθώς σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας φαίνονται ότι υπάρχουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια.
Για τα δημόσια έσοδα ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι στο εξάμηνο ήταν πολύ πάνω του στόχου, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα ανήλθαν στα 5,57 δισεκ. ευρώ με το στόχο να επιτυγχάνεται κατά 95%.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η εικόνα για τα έσοδα Ιουλίου μπορεί να είναι διαφορετική με τα τελικά στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442