Οι φλεγματικές αφίσες του βρετανικού Remain που τελικά απορρίφθηκαν
Πώς θα ήταν αν το βρετανικό δημοψήφισμα αντί για Brexit είχε βγάλει το Remain δεν θα το μάθει κανείς. Αρχίζουμε όμως να μαθαίνουμε πώς θα ήταν η εκστρατεία αν η καμπάνια του Remain είχε επιλέξει να γίνει λίγο πιο επιθετική, καθώς «βγαίνουν στο φως» οι αφίσες που είχαν τελικά απορριφθεί για να διαφημίσουν το «Μένουμε».
Πώς θα ήταν αν το βρετανικό δημοψήφισμα αντί για Brexit είχε βγάλει το Remain δεν θα το μάθει κανείς. Αρχίζουμε όμως να μαθαίνουμε πώς θα ήταν η εκστρατεία αν η καμπάνια του Remain είχε επιλέξει να γίνει λίγο πιο επιθετική, καθώς «βγαίνουν στο φως» οι αφίσες που είχαν τελικά απορριφθεί για να διαφημίσουν το «Μένουμε».
Τα πόστερ, μερικά από τα οποία δημοσιεύει την Παρασκευή και ο Guardian μεταξύ άλλων, έχουν αρχίσει να διαδίδονται στο Διαδίκτυο τις ημέρες μετά το δημοψήφισμα.
Ορισμένα μπορεί να είναι μεν κάπως άνευρα, αλλά δεν τους λείπει το όραμα. Άλλα όμως είναι φλεγματικά σε τέτοιο -βρετανικό- βαθμό που η απολαυστικότητά τους ξεπερνά την όλα τα υπόλοιπα (των προσβολών συμπεριλαμβανόμενων).
Ένα από αυτά είναι πόστερ που έδειχνε τα τέσσερα μεγάλα ονόματα του Brexit και έθετε το αφοπλιστικό ερώτημα «εάν θα θέλατε να μείνετε μόνοι σε ένα μικρό νησί με αυτούς εδώ».

Άλλο, ίσως κάπως τρομολαγνικό, επισημαίνει πως από την στιγμή που βγει η περόνη από τη χειροβομβίδα δεν υπάρχει γυρισμός.

Άλλο δείχνει τον Φάρατζ με το μικρόφωνο να μοιάζει λιγάκι με το μουστάκι του Χίτλερ και να καλεί: «Μένουμε στα λογικά μας».

Ένα άλλο, κάπως πιο ποιητικό, οπτικοποιεί το άλμα στο κενό και αναρωτιέται «πώς θα είναι αν φύγουμε».

Άλλη αφίσα επικαλείται το επιχείρημα ότι η Βρετανία μπορεί να συνδιαμορφώσει το μέλλον της ΕΕ μόνο μένοντας.

Άλλο πόστερ καλούσε τους βρετανούς να σκεφτούν «το μέλλον των παιδιών τους», δείχοντας μία έγκυο από την κοιλιά της οποίας «ακούγεται» το «είμαι μέσα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
- Ο Bad Bunny τιμά την αιματοβαμμένη ιστορία της Χιλής, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ύμνο ενάντια στο καθεστώς Πινοσέτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442