Ο Παναγιώτης Μαυρίκος και η τροπή στην υπόθεση των εκβιαστών
Διαβιβαστικό του πρώην πρώτου ειδικού ανακριτή της υπόθεσης των εκβιασμών κ. Βασίλη Ζιάκα αποδεικνύει την αιτία που η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη τρεις ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Διαβιβαστικό του πρώην πρώτου ειδικού ανακριτή της υπόθεσης των εκβιασμών κ. Βασίλη Ζιάκα αποδεικνύει την αιτία που η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη τρεις ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το έγγραφο που απευθύνεται στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπύρο Γεωργουλέα περιγράφει κακουργηματικές πράξεις οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν σε σχέση με τον εμπλεκόμενο Παναγιώτη Μαυρίκο και αφορούν απευθείας αναθέσεις διαφημιστικής δαπάνης στα έντυπα ή στα sites που χειριζόταν ο εκλιπών εκδότης.
Όπως αναφέρει το Βήμα, από το διαβιβαστικό ο Παναγιώτης Μαυρίκος περιγράφεται ως ηθικός αυτουργός κακουργηματικής απιστίας η οποία έχει διαπραχθεί από ανώτερα στελέχη των δημοσίων οργανισμών που του έδιναν τις διαφημιστικές καμπάνιες. Οι αυτουργοί έπρεπε, σύμφωνα με τον ανακριτή, να εντοπιστούν με βάση τα τιμολόγια και τις απευθείας αναθέσεις από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες αναθέσεις επιτρέπονται μόνο για ποσό κάτω των 150.000 ευρώ, ο ανακριτής εντόπισε ότι υπάρχουν πολλά τιμολόγια τα οποία έχουν ως ποσό πληρωμής τις 149.500 ευρώ ούτως ώστε να επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση χωρίς έγκριση από διευρυμένο όργανο της διοίκησης. Ολα τα νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με ανακριτικές πηγές, αφορούν προσωπικά τον Παναγιώτη Μαυρίκο και με βάση αυτά θα άνοιγε πάλι η διερεύνηση της υπόθεσης… Ενδιαφέρον εμφανίζει και η προέλευση των χρημάτων αυτών που είναι κυρίως η ΔΕΗ (υπήρξε άλλωστε και υπάλληλός της), τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Attica Bank.
Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει ο Π. Μαυρίκος στον ανακριτή τον Φεβρουάριο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αναφέροντας ότι είχε δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές λόγω των θεμάτων που κάλυπτε μέσω της εφημερίδας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές
- Συνταγή: Στριφτόνι με ντομάτα, πικάντικη σάλτσα και καλαμάρια
- Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442