Νέο ρεκόρ θεατών στην Ισπανία: 13.588.636
Παρά το γεγονός ότι υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Segunda division, και χωρίς να υπολογίζεται η 39η ημέρα, η ισπανική Liga ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί ήδη ρεκόρ θεατών για την σεζόν 2015-16 στην Ισπανία.
Παρά το γεγονός ότι υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Segunda division, και χωρίς να υπολογίζεται η 39η ημέρα, η ισπανική Liga ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί ήδη ρεκόρ θεατών για την σεζόν 2015-16 στην Ισπανία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα lajugadafinanciera.com, 13.588.636 έχουν δει στο γήπεδο ένα ζωντανό παιχνίδι της πρώτης ή της δεύτερης κατηγορίας, που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 3,22% (423.625 θεατές) σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, που είχε φτάσει τα 13.165.011.
Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ για το ισπανικό ποδόσφαιρο, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, όπως αποδεικνύεται, αφού δύο σεζόν πριν, το 2013/14, ο αριθμός των θεατών ήταν 12,6 εκατομμύρια, σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγότερο από ό,τι σε αυτή την περίοδο. Και με τις αγωνιστικές που λείπουν, ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι κοντά ή και να υπερβεί τα 14 εκατομμύρια.
Όπως είναι λογικό τα παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας, είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φτάνοντας τους 10.568.891 τηλεθεατές, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 10 εκατομμυρίων. Το 2014/15 οι ομάδες κατάφεραν να φτάσουν τους 9.780.000 θεατές. Η Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν είχε 78.213 θεατές ανά παιχνίδι. Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, Camp Nou, χωράει 99.354 φιλάθλους, έτσι φαίνεται ότι κατά μέσο όρο το 21,3% των θέσεων είναι κενές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
- Sputnik: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Μοιράζει δώρα στους ηγέτες του κόσμου
- Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει κάθε μέρα – Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις

