Επιβαρύνσεις και στις εισαγωγές του καφέ εξετάζει η κυβέρνηση που αναμένεται να είναι της τάξης του 1 έως 2 ευρώ ανά κιλό ανάλογα με το αν το προϊόν έχει υποστεί επεξεργασία ή όχι. Η επιβάρυνση αυτή οδηγεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, σε αύξηση των λιανικών τιμών κατά ποσοστό της τάξεως του 10% με 15% μαζί με την παράλληλη αύξηση του ΦΠΑ.
Επιβαρύνσεις και στις εισαγωγές του καφέ εξετάζει η κυβέρνηση που αναμένεται να είναι της τάξης του 1 έως 2 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται επιβάρυνση 1 έως 2 ευρώ ανά κιλό κατά την εισαγωγή του καφέ, ανάλογα με το εάν το προϊόν έχει υποστεί επεξεργασία ή όχι, σύμφωνα με τα Νέα.
Η επιβάρυνση αυτή οδηγεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, σε αύξηση των λιανικών τιμών κατά ποσοστό της τάξεως του 10% με 15% μαζί με την παράλληλη αύξηση του ΦΠΑ.
Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο για τον φόρο καφέ που «ψήνεται» είναι ότι δεν θα είναι ειδικός φόρος κατανάλωσης και αναμένεται να εισφέρει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία. *Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.