Το λιμάνι θα έχει αποσυμφορηθεί ώς το Πάσχα, επαναλαμβάνει ο Θ.Δρίτσας
Νέες διαβεβαιώσεις ότι το λιμάνι του Πειραιά θα έχει αποσυμφορηθεί ώς το Πάσχα έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης των προσφύγων, ώστε να πειστούν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Ευρεία σύσκεψη, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης στους πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να πειστούν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας εκτίμησε ότι η αποσυμφόρηση του λιμανιού θα έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα στο μεγαλύτερο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το λιμάνι να γίνει μόνιμη δομή φιλοξενίας.
Στόχος μας, είπε, είναι να κλείσει πρώτα ο επιβατικός σταθμός στην πύλη Ε-3 και σιγά σιγά όλοι οι υπόλοιποι επιβατικοί σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται πρόσφυγες.
Ο υπουργός κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή διανομή φυλλαδίου σε τρεις γλώσσες από αλληλέγγυους σε πρόσφυγες στην πύλη Ε-3 είπε ότι δεν έχει δει ακόμα το συγκεκριμένο έγγραφο, ωστόσο εκτίμησε ότι πιθανόν είναι μία πολιτική κίνηση από κάποιους που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.
Ανέφερε, πάντως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά προτρέπουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του κ. Δρίτσα, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, εκπρόσωποι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Πειραιά και μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές
- Συνταγή: Στριφτόνι με ντομάτα, πικάντικη σάλτσα και καλαμάρια
- Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442