Μαχαιρίτσας για προσφυγικό: Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και έλαχε ο κλήρος σε εμάς
O τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με λόγο αυθόρμητο και χειμαρρώδη μίλησε στην κάμερα του in.gr και τοποθετήθηκε για τη μεγάλη προσφυγική-ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει.
Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση
Μετά το τέλος της επιτυχημένης συναυλίας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με λόγο αυθόρμητο και χειμαρρώδη μίλησε στην κάμερα του in.gr και τοποθετήθηκε για τη μεγάλη προσφυγική-ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Πατρίδες που έγιναν φωτιά» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.
Το «παρών» στη μεγάλη συναυλία έδωσε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, μεταξύ αυτών οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Περρής, Μάριος Φραγκούλης. Την παρουσίαση και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής προσφύγων και αστέγων.
Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην κάμερα του in.gr, ενώ αμέσως πιο κάτω μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές από τη βραδιά της συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής.
entertainment.in.gr
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442