Ελεύθερο «λόγω έλλειψης στοιχείων» άφησε το Βέλγιο τον Φεϊζάλ Σ.
Ελεύθερο άφησαν οι βελγικές αρχές έναν άνδρα, γνωστό ως Φεϊζάλ Σ., στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες, «λόγω έλλειψης στοιχείων». Ορισμένα βελγικά μέσα ενημέρωσης συνέδεαν τις τελευταίες ημέρες τον Φεϊζάλ Σ. με την επίθεση στο αεροδρόμιο, τονίζοντας ότι επρόκειτο πιθανότατα για τον «άνδρα με το καπέλο».
Ελεύθερο άφησαν οι βελγικές αρχές έναν άνδρα, γνωστό ως Φεϊζάλ Σ., στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες, «λόγω έλλειψης στοιχείων».
Βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι ο άνδρας είναι ο Φεϊζάλ Σεφού και επικαλούμενα πηγές σημείωναν ότι πιθανότατα επρόκειτο για τον «άνδρα με το καπέλο», το τρίτο άτομο που διακρίνεται σε βίντεο CCTV στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου σημειώνει: «Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊζάλ Σ. δεν τεκμηριώθηκαν από την εν εξελίξει έρευνα. Ως αποτέλεσμα, (ο άνδρας) απελευθερώθηκε από τον ανακριτή».
Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
Πληροφορίες της βελγικής Le Soir ότι το Φεϊζάλ Σ. είχε αναγνωρίσει οδηγός ταξί, ο οποίος ήταν παρών σε διένεξη μεταξύ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης.
Νωρίτερα, η βελγική αστυνομία απηύθυνε έκκληση για ταυτοποίηση του «άνδρα με το καπέλο».
Μάλιστα, πηγή προσκείμενη στις έρευνες δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση του συλληφθέντος, υπονοώντας ότι οι Αρχές δυσκολεύονται να τον συνδέσουν με το πρόσωπο που εμφανίζεται στις κάμερες ασφαλείας.
Η απελευθέρωση του Φαϊζάλ Σ. αποτελεί πλήγμα για τις γαλλικές Αρχές, οι οποίες προσπαθούσαν να εξακριβώσουν κατά πόσον ο άνδρας ήταν ο άνδρας με το καπέλο που άφησε μια βόμβα στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και διέφυγε πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του.
Η μοναδική βεβαιότητα που έχουν μέχρι στιγμής οι βελγικές αρχές είναι ότι οι τρεις καμικάζι –ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και ο Ναζίμ Λασραουί στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ Ελ Μπακραουί στο μετρό– συνδέονταν άμεσα με τους τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο.
Και, κυρίως, με τον ύποπτο-κλειδί, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες αφού επί τέσσερις μήνες κρυβόταν κάτω από τη μύτη των βελγικών αρχών.
Το Βέλγιο έχει ζητήσει την έκδοση του Τζαμάλ Εντίν Ουάιλι, ενός Αλγερινού που συνελήφθη το Σάββατο στην Ιταλία. Ο άνθρωπος αυτός πιστεύεται ότι κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα ταυτότητας που χρησιμοποίησαν ορισμένοι από τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και, ενδεχομένως, και ο Αμπντεσλάμ.
#Terrorisme #VIDEO suspect à identifier https://t.co/rYdyrBSJqF pic.twitter.com/vdfKWPQSer
— Avis de recherche (@police_temoin) 28 Μαρτίου 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ραδιόφωνο: Ζήτημα συγκινήσεως
- Ο Λανουά (με ποιό δικαίωμα;) μίλησε για την επόμενη σεζόν…
- Ο φόβος για κατολίσθηση έκλεισε δρόμο του Δήμου Πύργου-Προληπτική εκκένωση δέκα κατοικιών
- ΗΠΑ: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία στο Ιράκ
- Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν φοβάμαι τα μικρόβια… Συνήθιζα να σνιφάρω κοκαΐνη από καθίσματα τουαλέτας»
- Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει κίνηση για τον Φρανσίσκο (pic)
- Βρετανία: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης – Η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση
- H άσκηση ως «θεραπεία πρώτης γραμμής» για την κατάθλιψη και το άγχος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442