«Τεσσάρα» της «Μπάρτσα», νίκες για Μπέτις και Μπιλμπάο και Ατλέτικο
Η Μπαρτσελόνα επέκτεινε το αήττητο ρεκόρ της στους 36 αγώνες μετά το επιβλητικό πέρασμά της από το «Ιπουρούα» και την άνετη νίκη με 4-0 απέναντι στη γηπεδούχο Έιμπαρ. Η Μπέτις έκαμψε στο τέλος του αγώνα τη σθεναρή αντίσταση της Γρανάδα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» επικρατώντας με 2-0. Τέλος, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 στο Μεστάγια επί της Βαλένθια.
Η Μπαρτσελόνα επέκτεινε το αήττητο ρεκόρ της στους 36 αγώνες μετά το επιβλητικό πέρασμά της από το «Ιπουρούα» και την άνετη νίκη με 4-0 απέναντι στη γηπεδούχο Έιμπαρ.
Με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές και να φτάνει τα 21 γκολ στη φετινή Primera Division, οι Καταλανοί σκόραραν από δύο φορές σε κάθε ημίχρονο και αύξησαν τη διαφορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο +11, με παιχνίδι περισσότερο, ενώ η Ρεάλ ακολουθεί με 60.
Εκτός έδρας νίκη με 2-0 πανηγύρισε η Αθλέτικ Μπιλμπάου επί της Σπόρτινγκ και με 44 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της, για την 28η αγωνιστική. Στη Χιχόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε τον Ετσεμπαρία να ανοίγει το σκορ στο 27ο λεπτό, ενώ στο 59΄ ο Όσκαρ δε Μάρκος διπλασίασε τα τέρματα των νικητών.
Οι Βάσκοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 74ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε ο Λαπόρτ. Μάλιστα, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού εξερράγη -δίκαια- με την απόφαση του διαιτητή να υποδείξει παράβαση του Λαπόρτ πάνω στον Χαλίλοβιτς, αποβάλλοντας μάλιστα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό των Βάσκων.
Η Σοσιεδάδ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε τον παράγοντα έδρα ούτε το γεγονός ότι αντιμετώπιζε την ουραγό Λεβάντε και απέσπασε μόνο 1 βαθμό, μετά το 1-1.
Η Μπέτις έκαμψε στο τέλος του αγώνα τη σθεναρή αντίσταση της Γρανάδα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν πριν ξεκινήσει αλλά εξελίχθηκε σε σούπερ ντέρμπι, με 2 αποβολές, 12 κίτρινες κάρτες και φινάλε αλά… Χίτσκοκ.
Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 μετά την αποβολή του Χουάν Βάργκας στο 53′, αλλά κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 85′ με τον Άλφρεντ Ν’ Ντιαγιέ.
Η αποβολή του Άντρες Φερνάντεθ στις καθυστερήσεις έφερε αριθμητική ισορροπία, για να σκοράρει λίγο αργότερα ο Ρούμπεν Κάστρο το 2-0 «κλειδώνοντας» τους τρεις βαθμούς για την ομάδα της Σεβίλης.
Τέλος, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 στο Μεστάγια επί της Βαλένθια.
Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 7-1
(41΄ Πέπε, 50΄, 58΄, 65΄, 76΄Ρονάλντο, 77΄ Χεσέ, 81΄ Μπέιλ – 62΄ Ιάγκο Άσπας)
Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας 0-1
(30΄ Γκαρσία)
Χετάφε-Σεβίλη 1-1
(86΄ Βελάσκες – 79΄ Μπανέγα)
Λα Κορούνια-Μάλαγα 3-3
(43΄ Μπόρχες, 69΄ Καρτάμπια, 80΄ Λούκας – 29΄ Τσαρλς, 63΄ Καμάτσο, 89΄ αυτ. Αρίμπας)
Μπέτις-Γρανάδα 2-0
(85΄ Ν΄Ντιαγιέ, 90΄ Ρούμπεν Κάστρο)
Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα 0-4
(8΄ Μουνίρ, 41΄, 76΄ πεν. Μέσι, 84΄ Σουάρες)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2
(27΄ Ετσεμπαρία, 59΄ Όσκαρ δε Μάρκος)
Σοσιεδάδ-Λεβάντε 1-1
(14΄ Ρέγες – 24΄ Ντέιβερσον)
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(28′ Τσερίσεφ – 24′ Γκριέζμαν, 72′ Τόρες, 85′ Καράσκο)
Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο 7/03
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 72
Ατλέτικο Μαδρίτης 64
Ρεάλ Μαδρίτης 60
Βιγιαρεάλ 53
Σεβίλη 45
Αθλέτικ Μπιλμπάο 44
Θέλτα 42
Εϊμπάρ 36
Σοσιεδάδ 35
Βαλένθια 34
Μπέτις 34
Μάλαγα 33
Λα Κορούνια 33
Λας Πάλμας 30
Εσπανιόλ 28 -27αγ.
Χετάφε 27
Ράγιο Βαγεκάνο 26 -27αγ.
Γρανάδα 26
Σπόρτινγκ Χιχόν 24
Λεβάντε 21
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά
- Γλασκώβη: Ένας νεκρός και τρεις στο νοσοκομείο μετά από ταραχές στους δρόμους της πόλης
- Δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν κατοικία
- Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος – Υπολογισμός και δικαιούχοι – Τι να κάνετε αν δεν το λάβετε
