Fiat Punto 2017: Ο διάδοχος
Η νέα γενιά του Punto κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου σηματοδοτώντας, την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής του δημοφιλούς ιταλικού μοντέλου.
Έχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια παρουσίας του στην αγορά στην στην τρίτη γενιά του, το Punto ετοιμάζεται για τη νέα, η οποία και εντοπίστηκε σε αμερικανικό έδαφος για πρώτη φορά.
Με την κωδική ονομασία Fiat X6H, το ιταλικό μοντέλο δεν αναμένεται να απομακρυνθεί ριζικά από τον μέχρι σήμερα γνωστό και επιτυχημένο εαυτό του, επιχειρώντας και να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ απλότητας-ευελιξίας-ευρυχωρίας και προσιτότητας.
Διατηρώντας το compact αποτύπωμά του το νέο Punto δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,10 μ. μήκος και το 1,5 μ. σε ύψος, ενώ σε επίπεδο αισθητικής αναμένεται να αντλήσει στοιχεία από το νέο Tipo.
Μένοντας στην εξωτερική εμφάνιση, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την Fiat, να περιορίζεται αποκλειστικά στην πεντάθυρη και πιο δημοφιλή έκδοση για λόγους οικονομίας χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.
Προς το παρόν, ωστόσο, το νέο Punto έχει μόλις ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο και σύμφωνα με τις πληροφορίες η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με την προοπτική να παρουσιαστεί τότε και να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2017.
Δεδομένης της πρώιμης φάσης εξέλιξης δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα που θα το εξοπλίσουν ωστόσο οι επικρατέστερες κάνουν λόγο για τέσσερις κινητήρες βενζίνης 0,9, 1,4, 1,6 και 1,8 λίτρων –αναλόγως την αγορά. Μεταξύ αυτών θα βρεθεί και ένας νέος αλουμινένιος κινητήρας 1,4 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 100 ίππους και 140 Nm ροπής.
AUTOMEDIA
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442