Στόχος επίθεσης το προξενείο της Ινδίας σε πόλη του Αφγανιστάν
Στο στόχαστρο επίθεσης βρέθηκε το προξενείο της Ινδίας στην πόλη Μαζάρι-Σαρίφ του βορειοδυτικού Αφγανιστάν με ομάδα ενόπλων να επιχειρούν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις της διπλωματικής αποστολής αφότου ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά.
Στο στόχαστρο επίθεσης βρέθηκε το προξενείο της Ινδίας στην πόλη Μαζάρι-Σαρίφ του βορειοδυτικού Αφγανιστάν με ομάδα ενόπλων να επιχειρούν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις της διπλωματικής αποστολής αφότου ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά.
«Δεχόμαστε επίθεση. Οι ανταλλαγή πυρών συνεχίζονται» δήλωσε ινδός διπλωμάτης οχυρωμένος στο εσωτερικό του προξενείου.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι άκουσε δύο εκρήξεις και στη συνέχεια πυρά κατά τις 21:00 τοπική ώρα.
Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Μπαλχ επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται για επίθεση κατά του προξενείου της Ινδίας, προσθέτοντας πως «δεν γνωρίζουμε εάν οι ένοπλοι κατόρθωσαν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου».
Η επίθεση σημειώνεται περίπου δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Αφγανιστάν.
Η Ινδία προσπαθεί να καταλάβει τη θέση περιφερειακού συμμάχου στο πλευρό του Αφγανιστάν εις βάρος του αντιπάλου του Πακιστάν, το οποίο η Καμπούλ κατηγορεί ότι συντηρεί τη δράση των Ταλιμπάν.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας