Παπαγγελόπουλος: Θα καταργηθεί η διάταξη για τα δάνεια των κομμάτων
Την πρόθεσή του να καταργήσει άμεσα τη διάταξη που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βάσει της οποίας τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει στα κόμματα, ξεκαθαρίζει ο Δημ.Παπαγγελόπουλος. Παράλληλα, σε μία δήλωση που θα συζητηθεί, χαρακτηρίζει τους Πρ.Παυλόπουλο, Αλ.Τσίπρα και Κ.Καραμανλή ως πρόσωπα που είναι «εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας».
Την πρόθεσή του να καταργήσει άμεσα τη διάταξη που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βάσει της οποίας τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει στα κόμματα, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στη Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει πως η διάταξη είναι αντισυνταγματική, αλλά ποινικά κανείς δεν μπορεί να διωχθεί, αφού η κατάργησή της δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.
«Ωστόσο» συμπληρώνει «είναι αυτονόητο ότι τα τραπεζικά ιδρύματα θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, καθώς διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα».
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπαγγελόπουλος προχωρά και σε μία δήλωση που θα συζητηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα που «είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας».
Χαρακτηρίζει, δε, τον Κώστα Καραμανλή ως «πρόεδρο της καρδιάς όλων των Νεοδημοκρατών», αλλά και «χρυσή εφεδρεία της χώρας».
Τέλος, ως προς τη δήλωσή του για «σκιές στη δικαιοσύνη», υποστηρίζει ότι «αφορούν ελάχιστα πρόσωπα». «Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς που τους αφορά η δήλωση, ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι συνταξιούχοι» αναφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Διασώθηκαν 43 άτομα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/4): Δράση με Ατλέτικο – Άρσεναλ στο Mega και τον τελικό του ΠΑΟΚ στο Eurocup
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442