Η υπόσχεση του Προέδρου ενώπιον μαθητών: Θα κόψω το κάπνισμα
Τη δέσμευσή του ότι θα κόψει το κάπνισμα, ανέλαβε ενώπιον των μαθητών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό στο 6ο πανελλήνιο συνέδριο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».
Τη δέσμευσή του ότι θα κόψει το κάπνισμα, ανέλαβε ενώπιον των μαθητών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό στο 6ο πανελλήνιο συνέδριο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».
«Αυτή τη στιγμή, στα 65 μου χρόνια, κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες και θα τα καταφέρω να κόψω το κάπνισμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, προσπαθώ να δω τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Σας διαβεβαιώ πως μόνο προβλήματα, ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα, μου άφησε αυτή η συνήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους περίπου χίλιους μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στο υπουργείο.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «ψυχολογικό μύθο» το ότι το κάπνισμα προσφέρει κάποια διέξοδο στους καπνιστές σε δύσκολες στιγμές και κάλεσε όσους μαθητές καπνίζουν να δείξουν δύναμη και θέληση να το κόψουν και να συνεχίσουν στη ζωή τους με τις δικές τους δυνάμεις.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπεχράκης, διεθνούς φήμης ερευνητής στον χώρο της φαρμακευτικής ιατρικής και ευεργέτης με φιλανθρωπικό έργο στη Βοστώνη των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι νέοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους του καπνίσματος και επεσήμανε ότι «τα σημερινά τσιγάρα δεν είναι σαν εκείνα του παρελθόντος, καθώς είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να εθίζουν τους χρήστες».
«Να ρωτάτε. Να κάνετε ερωτήσεις για να μαθαίνετε τι έχετε να αντιμετωπίζετε» προέτρεψε τους μαθητές ο κ. Μπεχράκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εργατικό ατύχημα στη Βοιωτία – Ακρωτηριάστηκε 22χρονος στο πόδι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442