Eurostat: Στο 0,9% η ύφεση το γ’ τρίμηνο στην Ελλάδα
Ύφεση της τάξης του 0,9% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το γ’ τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Ύφεση της τάξης του 0,9% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το γ’ τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014 το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,1%
Για το σύνολο της ΕΕ η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,4% σε τριμηνιαία βάση και για το σύνολο της Ευρωζώνης το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%. Οι αντίστοιχες επιδόσεις το β’ τρίμηνο του 2015 ήταν 0,5% και 0,4%. Έναντι του γ’ τριμήνου του 2014, η ΕΕ εμφάνισε ανάπτυξη 1,9% και η Ευρωζώνη 1,6%.
Την υψηλότερη τριμηνιαία αύξηση του ΑΕΠ κατέγραψε η Ρουμανία (1,4%), η Κροατία (1,3%), η Μάλτα (1,1%) και η Λετονία (1%), ενώ η μεγαλύτερη ύφεση σημειώθηκε στην Ελλάδα (0,9%), στην Εσθονία (0,5%) και στην Φινλανδία (0,5%).
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας