Τόσκας: Ικανοποιημένοι οι Γάλλοι από τα στοιχεία που δώσαμε για τους τζιχαντιστές
Αρνήθηκε ο Νίκος Τόσκας να απαντήσει σε ερωτήσεις για το εάν πέρασε από την Ελλάδα ο διαβόητος τζιχαντιστής Αμπαούντ, όπως ισχυρίζονται δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Στη διάρκεια δηλώσεων, με αφορμή την υπογραφή πρωτοκόλλου από κοινού με τον βόσνιο υπουργό Ασφάλειας, ανέφερε πως δεν θα προτρέξει «σε ό,τι δεν είναι ταυτοποιημένο και σε ό,τι δεν έχει ανακοινωθεί από τις γαλλικές Αρχές που έχουν τη συνολική ευθύνη των ερευνών».
Αρνήθηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας να απαντήσει σε ερωτήσεις για το εάν πέρασε από την Ελλάδα ο διαβόητος τζιχαντιστής Αμπαούντ, όπως ισχυρίζονται δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
Στη διάρκεια δηλώσεών του, με αφορμή την υπογραφή εφαρμοστικού πρωτοκόλλου για τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Κοινότητας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από κοινού με τον βόσνιο υπουργό Ασφάλειας Ντράγκαν Μέστιτς, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως δεν θα προτρέξει «σε οποιαδήποτε έρευνα γίνεται», λέγοντας πως «σε ό,τι δεν είναι ταυτοποιημένο και σε ό,τι δεν έχει ανακοινωθεί από τις γαλλικές Αρχές που έχουν την κύρια, συνολική ευθύνη των ερευνών, δεν μπορεί να γίνει τοποθέτηση».
Έκανε λόγο, πάντως, για ικανοποίηση των γαλλικών Αρχών από την ελληνική ανταπόκριση στην παροχή στοιχείων για άτομα που σύμφωνα με τους Γάλλους εμπλέκονται στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και φέρονται να είχαν περάσει προηγουμένως από την Ελλάδα.
«Μας τα ζήτησαν, τους στείλαμε πίσω τα δακτυλικά αποτυπώματα με πλήρη ταυτοποίηση. Σύμφωνα με όλους τους κανόνες της ΕΕ, είχαν γίνει οι ταυτοποιήσεις αυτές και ανταποκριθήκαμε σε χρόνο τέτοιο που ίσως καμία άλλη χώρα δεν ανταποκρίθηκε στις γαλλικές Αρχές. Οι Γάλλοι παντού λένε τα καλύτερα λόγια, η γαλλική πλευρά εκφράζει την ικανοποίησή της κάθε μέρα» δήλωσε ο κ. Τόσκας.
Όπως είπε, η συνεργασία των βαλκανικών χωρών, που «είναι πολύ κοντά σε προβλήματα και απειλές», αλλά και αυτή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης είναι απαραίτητη και θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφάλειας και η δημοκρατική λειτουργία των λαών.
«Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας» σημείωσε από την πλευρά του ο βόσνιος υπουργός.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι βασικές προτεραιότητές μας είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού. Αναφερθήκαμε στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου και της λαθραίας διακίνησης ατόμων κατά μήκος της βαλκανικής οδού και στο προσφυγικό πρόβλημα, που είναι ιδιαίτερο έντονο στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.
Μοναδική μας επιλογή είναι η βελτίωση και εντατικοποίηση της συνεργασίας μας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών. Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε περαιτέρω συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας» είπε ο κ. Μέστιτς.
Σύμφωνα με τον βόσνιο υπουργό, 130 πολίτες της χώρας του πολεμούν στην παρούσα φάση για τον ISIS, 48 επέστρεψαν από τη Συρία και 43 σκοτώθηκαν εκεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442