Απεργούν για μία εβδομάδα τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, προκήρυξε σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας, αρχής γενόμενης από αύριο, Παρασκευή, μετά τη κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας που διεξάγονταν.
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, προκήρυξε σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας, αρχής γενόμενης από αύριο, Παρασκευή, μετά τη κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας που διεξάγονταν.
«Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του συνδικάτου, σημειώνοντας πως η απεργία δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).
Η εταιρεία, που έχει απολέσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ήδη φέτος κέρδη ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επικαιροποιημένο πρόγραμμα πτήσεων, καθώς το συνδικάτο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις και δεν θα το κάνει πριν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, απέρριψε μια πρόταση που ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα του συνδικάτου για τους υφιστάμενους εργαζομένους, αλλά παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Ένα από τα βασικά αιτήματα του συνδικάτου ήταν οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση από την εταιρεία.
Η διοίκηση πραγματοποίησε παράλληλα συζητήσεις για τις συντάξεις με το συνδικάτο ver.di, που εκπροσωπεί 33.000 εργαζόμενους.
Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, οι συζητήσεις έληξαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ανακοινώνοντας πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.
Οι θυγατρικές του ομίλου της LufthansaSwiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings και Brussels Airlines δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας