Ταλαιπωρία για 300 επιβάτες πλοίου στην Ηγουμενίτσα λόγω βλάβης
Πρόβλημα στον καταπέλτη εμφάνισε το πρωί της Κυριακής, κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλοίο της εταιρίας Grimaldi με 301 επιβάτες που έκανε το δρομολόγιο από το Μπρίντεζι και τελικό προορισμό την Πάτρα.
Πρόβλημα στον καταπέλτη εμφάνισε το πρωί της Κυριακής, κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλοίο της εταιρίας Grimaldi με 301 επιβάτες που έκανε το δρομολόγιο από το Μπρίντεζι και τελικό προορισμό την Πάτρα.
Συγκεκριμένα, στο «EUROFERRY EGNAZIA», σημαίας Ιταλίας, παρουσιάστηκε βλάβη του υδραυλικού συστήματος της κυρίας ράμπας του καταπέλτη, με αποτέλεσμα την πτώση του -μέρος του μέσα στη θάλασσα- και την αδυναμία ανόδου σε κανονική θέση.
Το πλοίο πλαγιοδέτησε στις ράμπες Νο2 και 5 του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προκειμένου αντιμετωπιστεί η βλάβη, ενώ όσοι επιβάτες το επιθυμούσαν τελικώς αποβιβάστηκαν με τη χρήση σκάλας.
Έγιναν προσπάθειες ανύψωσης του καταπέλτη με ιδιωτικά γερανοφόρα χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, τα οχήματα να παραμένουν «παγιδευμένα» εντός του πλοίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EUROFERRY EGNAZIA» μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και τη διενέργεια επιθεώρησης.
Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία γίνονται προσπάθειες επισκευής της βλάβης του καταπέλτη. Όσοι επιβάτες είχαν προορισμό την Πάτρα και επιθυμούν θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας