Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Έχει κερδίσει βραβείο Γκράμι, θεωρείται το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του, και οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν κάποιες από τις σεβαστές φυσιογνωμίες στο χώρο της τζαζ. Ο Κένι Γκάρετ με το κουιντέτο του επιστρέφει στο Gazarte το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Από μικρός στο κουρμπέτι, ξεκίνησε από 18 ετών να βαδίζει στα χνάρια της επιτυχίας όταν τον επέλεξαν για να παίξει με την Duke Ellington Orchestra αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Η μυρωδιά της επιτυχίας γινόταν όλο και πιο έντονη.

Έξι χρόνια αργότερα και αφού πειραματίστηκε με διάφορα σημαντικά σχήματα όπως είναι η Mel Lewis Orchestra και το κουαρτέτο του Ντάνι Ρίτσμοντ έκανε την εισαγωγή του στη δισκογραφία με το «Introducing Kenny Garrett». Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ενδιαφέροντα άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με στυλοβάτες της τζαζ όπως ο Μάιλς Ντέιβις, ο Φρέντι Χούμπαρντ, ο Ρον Κάρτερ και ο Μακόι Τάινερ.

Εξελίσσει συνεχώς το συνθετικό του ύφος, έχοντας αποσπάσει τον τίτλο του καλύτερου σαξοφωνίστα των τελευταίων δεκαετιών. Την οπτική του, όμως, γωνία δεν την περιορίζει σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος αφού με άνεση κινείται ανάμεσα σε πολλά ρυθμικά είδη όπως το be bop, η funk και η pop εξελίσσοντάς τα.

Μαζί με το ελεύθερο πνεύμα που τον διακρίνει, διαθέτει ξεχωριστό ήχο, προσφέροντας κάθε φορά και από μια νέα εμπειρία. Ανάμεσα στις αξιόλογες συνεργασίες του, ξεχωρίζει εκείνη με τον Μάιλς Ντέιβις, καθώς δεν ξεχνά ότι η σύμπραξη μαζί του βοήθησε στην εξάπλωση της φήμης του.

Μιλώντας για την μπάντα του Μάιλς είχε δηλώσει: «Είναι πλέον μέρος της προσωπικής μου ιστορίας και εννοείται ότι είμαι πολύ περήφανος για αυτήν. Όμως έκτοτε, χαράσσω σταθερά το δικό μου όνομα και το δικό μου μουσικό στίγμα».


Πληροφορίες

Σάββατο24 Οκτωβρίου
Gazarte, Βουτάδων32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 45€| Β ζώνη: 35€| Όρθιοι 20€
Ταμείο:A ζώνη: 50€| Β ζώνη: 40€| Όρθιοι 25€

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

entertainment.in.gr