Εξηγήσεις ζητούνται από την πρόεδρο που θα δίκαζε την υπόθεση του «Noor 1»
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η ξαφνική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε ηξαφνική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση της μεταφοράς δύοτόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθείλίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.
Αφορμή για την παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού αποτέλεσαν δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων του Βήματος, που αφήνουν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματός της και «επειδή βάση αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν τοκύρος της και το κύρος των λειτουργών της», διαβίβασε το φάκελο με τις σχετικές αναφορές του τύπου στον προϊστάμενο της επιθεώρησης του ΑρείουΠάγου.
Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας πουεπικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία πριν από μερικούς μήνεςπροήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονώντης νύχτας».
Η υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στηΦιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014.
Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης και την έκδοση βουλεύματος στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 35 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΝΦΙΑ: Αναμονή για τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πού θα βρείτε το εκκαθαριστικό
- Οπαδός της Μπόντο Γκλιμτ πανηγύρισε τις πέντε σερί νίκες με… κούρεμα (vid)
- Χαρίτσης: Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση-χάκερ – Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες του
- Προ ημερησίας συζήτηση άμεσα ζητά ο Ανδρουλάκης – Ο Μητσοτάκης οφείλει να λογοδοτήσει για το παρακράτος που έστησε
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα που κούρεψε την κόρη της πάνω σε καυγά
- «Θα βρούμε τον σωστό τόνο» – Η λεπτή ισορροπία του παρουσιαστή των Όσκαρ, Κόναν Ο’Μπράιεν, εν μέσω του πολέμου με το Ιράν
- Η Κούβα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εν μέσω του πετρελαϊκού αποκλεισμού
- ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντινόπουλο: «Επέλεξε τον μονόλογο της υπονόμευσης της παράταξης» – Μπαράζ αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος για τη διαγραφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442