
Πτώση άνω του 2% στο Χρηματιστήριο, σε κλοιό πιέσεων οι τράπεζες
Οι μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει διψήφιες απώλειες, οδηγούν την αγορά τη Δευτέρα σε σημαντική υποχώρηση, άνω του 2%, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Οι μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει διψήφιες απώλειες, οδηγούν την αγορά τη Δευτέρα σε σημαντική υποχώρηση, άνω του 2%, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:55, διαμορφώνεται στις 659,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,35%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,89 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,96%.
Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank ( -19,35%), της Alpha Bank (-16,30%), της Εθνικής (-9,04%), της Viohalco (-4,84%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-4,47%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+2,11%), ενώ τις ς μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-12,65%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,16%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,18%).
Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 68 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με αρνητικό πρόσημο άρχισαν σήμερα τις συναλλαγές τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με πτώση 0,43%, στις 6.082,57 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax άνοιξε με απώλειες 0,57% στις 9.633,68 μονάδες.
Αγορά συναλλάγματος
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,20% και διαμορφώνεται στα 1,1168 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 134,504 γεν, στο 0,7350 με τη στερλίνα και στο 1,0961 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,03% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 120,435 γεν.
Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5194 με τη στερλίνα και στο 0,9814 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση»
- Γιορτή σήμερα 17 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Conference League: Επική πρόκριση της Στρασμπούρ (4-0), πέρασε εύκολα η Κρίσταλ Πάλας παρά την ήττα (2-1)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]
- Europa League: Σαρωτική πρόκριση (4-0) η Άστον Βίλα, ματσάρα και ανατροπή (4-2) η Μπράγκα
- ΕKT: Κρατάει στάση αναμονής για αύξηση των επιτοκίων
- Δολάριο: Ο θρόνος του τρίζει, αλλά δεν γκρεμίζεται – Τι λένε οι αναλυτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442