Βάσει νόμιμων προδιαγραφών οι diesel κινητήρες «μας» διαμηνύουν Daimler και BMW
Οι δύο όμιλοι ξεκαθαρίζουν ότι οι δικοί τους diesel κινητήρες συμβαδίζουν απολύτως με τις νόμιμες προδιαγραφές.
Mε φόντο το «diesel-gate» του ομίλου VW στις ΗΠΑ, Daimler και BMW εξέδωσαν ανακοινώσεις, αναφέροντας ότι οι diesel κινητήρες που διαθέτουν συμβαδίζουν απολύτως με την αμερικανική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τα επίπεδα εκπομπών ρύπων.
«Υπάρχουν σαφείς νόμοι και οδηγίες που διέπουν το ζήτημα με τους οποίους συμβαδίζουμε πλήρως. Οποιαδήποτε παρέκκλιση αποτελεί απόπειρα χειραγώγησης και εξαπάτησης και δεν διαπράττουμε ούτε σκοπεύουμε να διαπράξουμε αντίστοιχη απάτη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της BMW.
O όμιλος Daimler, από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο έρευνας σε αυτοκίνητα Mercedes-Benz από τις αρχές των ΗΠΑ, αναφέροντας μέσω εκπροσώπου του ότι «ενημερωθήκαμε για τις αιτιάσεις έναντι της VW από τον Τύπο. Το ζήτημα που περιγράφεται δεν αφορά τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz».
auto.in.gr
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442