Πιο αυστηρά μέτρα στη Γαλλία μετά τα επεισόδια στο Μαρσέιγ-Λιόν
Η «υποδοχή» που επεφύλαξαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ στον Ματιέ Βαλμπουενά ήταν το γεγονός της Κυριακής στη Γαλλία και όχι μόνο. Η επιστροφή του στο «Βελοντρόμ» μετά το 2014, όταν αποφάσισε να αλλάξει φανέλα μετά από 8 χρόνια και να μεταβεί στη Ρωσία για λογαριασμό της Ντιναμό Μόσχας, κι εν συνεχεία η επιστροφή του στο «σαμπιονά» με την φανέλα της Λιόν όχι μόνο δεν άρεσε στους φίλους της ομάδας του λιμανιού, αλλά πολλοί εξ αυτών κατέφυγαν σε ακραίες ενέργειες, προκειμένου να εκδηλώσουν την οργή τους εναντίον του 30χρονου Γάλλου διεθνούς μεσοεπιθετικού.
Η «υποδοχή» που επεφύλαξαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ στον Ματιέ Βαλμπουενά ήταν το γεγονός της Κυριακής στη Γαλλία και όχι μόνο.
Η επιστροφή του στο «Βελοντρόμ» μετά το 2014, όταν αποφάσισε να αλλάξει φανέλα μετά από 8 χρόνια και να μεταβεί στη Ρωσία για λογαριασμό της Ντιναμό Μόσχας, κι εν συνεχεία η επιστροφή του στο «σαμπιονά» με την φανέλα της Λιόν όχι μόνο δεν άρεσε στους φίλους της ομάδας του λιμανιού, αλλά πολλοί εξ αυτών κατέφυγαν σε ακραίες ενέργειες, προκειμένου να εκδηλώσουν την οργή τους εναντίον του 30χρονου Γάλλου διεθνούς μεσοεπιθετικού.
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Μασσαλίας και την 20λεπτη διακοπή του αγώνα Μαρσέιγ-Λιόν, λόγω ρίψης βεγγαλικών και φωτοβολίδων, ο υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Τιερί Μπραϊγιάρ, πήρε θέση και ζήτησε ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενόψει, μάλιστα, και της τελικής φάσης του EURO 2016 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της χώρας.
«Είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στους ελέγχους ασφαλείας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός παράγοντας και συνέχισε: «Είμαστε 9 μήνες μακριά από το EURO και καλώ όλους να πάρουν μέτρα γι’ αυτό που συνέβη».
Κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλείας που πρέπει να τις σέβονται όλοι, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν γυάλινα μπουκάλια στις εξέδρες».
Οι σύλλογοι, των οποίων τα εντός έδρας παιχνίδια αμαυρώθηκαν από τους… προβληματικούς οπαδούς. θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μεγαλύτερων τιμωριών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της γαλλικής επιγγελματικής λίγκας, Φρεντερίκ Τιριέ. Πρότεινε ότι ίσως να ήρθε η ώρα για να σκεφτεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος την επιβολή μεγάλων προστίμων και πιθανόν την αφαίρεση βαθμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Νυχτερινή εμφάνιση της Ματσάδο στο Οσλο – Η επιτροπή Νόμπελ καλεί τον Μαδούρο να «αποσυρθεί»
- Καραϊβική: «Πολύ ανήσυχη» η κυβέρνηση της Ουρουγουάης για την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή
- Ο Τραμπ θέλει να εξασφαλιστεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα αλλάξει ιδιοκτήτη
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
