Το ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον κάνει κακό στην υγεία της γυναίκας
Οι γυναίκες που εργάζονται σε περιβάλλον, όπου η πλειονότητα των εργαζομένων είναι άνδρες, έχουν περισσότερο στρες, με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο 110ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κοινωνιολογίας.
Οι γυναίκες που εργάζονται σε περιβάλλον, όπου η πλειονότητα των εργαζομένων είναι άνδρες, έχουν περισσότερο στρες, με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο 110ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κοινωνιολογίας.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα-Μπλούμιγκτον, με επικεφαλής τις Δρ Μπιάνκα Μανάγκο και Κέιτ Τέιλορ, μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνη που σχετίζεται με το στρες, σε ομάδα γυναικών που εργάζονταν σε εταιρείες, όπου ήταν μειοψηφία.
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε περιβάλλοντα όπου αποτελούν λιγότερο από το 15% του προσωπικού, έχουν αυξημένα επίπεδα στρες. Αντίθετα, όσες εργάζονται σε εταιρείες όπου υπάρχει καλύτερη ισορροπία εργαζομένων των δύο φύλων, εμφανίζουν καλύτερο προφίλ στρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες σε ανδροκρατούμενα εργασιακά περιβάλλοντα αντιμετωπίζουν συχνότερα καταστάσεις που τους προκαλούν στρες, όπως κοινωνική απομόνωση, σεξουαλική παρενόχληση και μικρή υποστήριξη από τους συναδέλφους. Η νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει και να αναδείξει το πρόβλημα, αφού το χρόνιο στρες αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλά προβλήματα υγείας.
Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442