Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη με 15 νεκρούς στο κέντρο της Καμπούλ
Iσχυρή έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 200, σύμφωνα με την αστυνομία και το υπουργείο Υγείας. Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ έχει γεμίσει με τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.
Iσχυρή έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 200, σύμφωνα με την αστυνομία και το υπουργείο Υγείας.
«Το παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη κοντά σε στρατόπεδο» είπε ο διευθυντής αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι.
Αυτοκίνητα καταστράφηκαν σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων, σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.
Πρόκειται για μια ασυνήθιστα ισχυρή έκρηξη σε μια πόλη που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και άλλων μαχητών που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την αφγανική κυβέρνηση. Η Καμπούλ διατελεί υπό ισχυρή δύναμη φύλαξης από στρατό και αστυνομία, και ενώ κάθε εβδομάδα εκρήγνυνται βόμβες που ενεργοποιούνται με μαγνήτη ή υπάρχουν επιθέσεις αυτοκτονίας, μεγάλα παγιδευμένα φορτηγά σπάνια περνάνε τον κλοιό φύλαξης έξω από την πόλη.
Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του βομβαρδισμού, ενώ δυτική πηγή ασφαλείας είπε ότι ο στόχος φαίνεται να ήταν ένα συγκρότημα που χρησιμοποιείται από αφγανούς αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή.
Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ έχει γεμίσει με τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν 5.000 άμαχοι έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως αποτέλεσμα του πολέμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
- Πρόστιμα και εισαγωγές για ελλείψεις φαρμάκων – Παραγωγή καινοτόμων θεραπειών σε νοσοκομεία
- Ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ και το Ιράν ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις εντάσεις στον Κόλπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442