Mea culpa από τον Ντομινίκ Στρος-Καν για το ελληνικό πρόγραμμα
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) όταν η Ελλάδα προσέφυγε σε αυτό το 2010, παραδέχεται ότι το Ταμείο έκανε λάθη σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και ζητεί να μην επαναλάβουν οι δανειστές τα λάθη του παρελθόντος.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) όταν η Ελλάδα προσέφυγε σε αυτό το 2010, παραδέχεται ότι το Ταμείο έκανε λάθη σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και ζητεί να μην επαναλάβουν οι δανειστές τα λάθη του παρελθόντος.
Σε κείμενο του με τίτλο «Μαθαίνοντας από τα λάθη», που έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα, ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ παραδέχεται ότι έπρεπε να είχε πιέσει περισσότερο τις χώρες της Ευρωζώνης για να βοηθήσουν την Ελλάδα και να αντισταθούν στις πιέσεις για σκληρή λιτότητα, ομολογώντας ότι δεν εκτίμησε ορθά τις συνέπειες μία τέτοιας προσαρμογής.
Καθώς κατανοεί ότι πλέον είναι πολύ αργά για να αλλάξει αυτό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν προτείνει να δοθεί στην Ελλάδα ανάσα με επέκταση της αποπληρωμής του χρέους.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν φύλαξε το καλύτερο στο τέλος του κειμένου του, όπου αναφέρει ότι οι δανειστές αδυνατούν να εξάγουν μαθήματα και φαίνεται «να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη».
Διαβάστε το κείμενο του Ντομινίκ Στρος-Καν:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Σενάρια από την Ισπανία για Παναθηναϊκό και Ομπστ
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442