Λιβύη: Τουλάχιστον οκτώ παιδιά νεκρά μέσα σε μία εβδομάδα στη Βεγγάζη
Τουλάχιστον οκτώ παιδιά έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια εβδομάδα στην Βεγγάζη, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στην Λιβύη, καταδικάζοντας με τους πλέον απερίφραστους όρους τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες.
Τουλάχιστον οκτώ παιδιά έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια εβδομάδα στην Βεγγάζη, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στην Λιβύη, καταδικάζοντας με τους πλέον απερίφραστους όρους τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες.
«Ο ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα (του ΟΗΕ), Μπερναρντίνο Λεόν, καταδίκασε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ παιδιών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων από τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες της Βεγγάζης σε δύο περιστάσεις αυτήν την εβδομάδα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην χώρα δεν διευκρίνισε πότε σκοτώθηκαν τα παιδιά, ούτε ποιος ευθύνεται για τους βομβαρδισμούς.
«Τα πυρά πυροβολικού σε κατοικημένες συνοικίες των πόλεων Γέριαν και Αλ Ζαουίγια αποτελούν μια τραγική υπόμνηση του τιμήματος που πληρώνει ο λιβυκός λαός στην σύγκρουση αυτή» συνεχίζει ο ΟΗΕ στην ανακοίνωσή του, στην οποία υπενθυμίζει ότι «οι επιθέσεις κατά των αμάχων απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».
Από το 2011 και την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη, η οποία έχει σήμερα δύο κοινοβούλια και δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, βυθίζεται στη βία και στο πολιτικό χάος.
Στην ιστοσελίδα της στο Facebook, η κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επτά παιδιά και ένας άνδρας σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Βεγγάζη.
Την Τετάρτη είχε ανακοινώσει τον θάνατο επίσης άλλων τεσσάρων παιδιών, που ανήκαν στην ίδια οικογένεια, στην Βεγγάζη.
Στην ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια στρατιωτική λύση στην σύγκρουση στην Λιβύη», την ώρα που ο ΟΗΕ προετοιμάζει ένα τέταρτο σχέδιο συμφωνίας με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης, μετά την αποτυχία των τριών προηγούμενων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες, με ανοιχτούς δρόμους – «Ποντάρει» στο ρήγμα η κυβέρνηση
- Μπανγκλαντές: Πέθανε η Χαλέντα Ζία πρώτη γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442