Λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα το καλοκαίρι, γνωστοί έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους με φίλους του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία» σε μια μεγάλη συναυλία.
Για τρίτη χρονιά, η «σχεδία» διοργανώνει μια συναυλία-γιορτή με πολύ τραγούδι και πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Η φετινή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου με τη συμμετοχή τραγουδιστών και performer, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολις είναι οι: Batala, οι Burger Project, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Locomondo, ο Πάνος Μουζουράκης, η Γεωργία Νταγάκη, η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα The Jaguar Bombs.

Τα έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο θα διατεθούν στο σύνολό τους για την υποστήριξη των δράσεων του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Λίγα λόγια για το περιοδικό δρόμου «σχεδία»:
Η «σχεδία» είναι το ελληνικό μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers, www.street-papers.org). Όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.