
ΕΕ: Οι συνομιλίες Ελλάδας – θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές
Υπάρχει σύγκλιση απόψεων ότι οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
Υπάρχει σύγκλιση απόψεων ότι οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί. Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωναν ικανοποιημένες με την αναμόρφωση της δομής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, που έχει ως κεντρικό στοιχείο τον «υποβιβασμό» του Γ. Βαρουφάκη.
Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει την αναδιοργάνωση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι σημασία έχει τα πρόσωπα που μετέχουν στην ομάδα να έχουν εντολή να διαπραγματευτούν. «Εφόσον έχουν την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου.
Εξάλλου, σε ερώτηση αν θα αλλάξει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και το ισχύον σχήμα ανάμεσα σε Brussels Group και Athens Group, η Α. Μπράιτχαρτ απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι γίνονται συζητήσεις για το πώς θα γίνουν πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές οι διαβουλεύσεις.
Η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι μετά το Eurogroup στη Ρίγα οι επαφές έχουν ενταθεί προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος. Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, ενώ όσον αφορά το Brussels Group θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με φυσική παρουσία.
Τέλος, η Α. Μπράιτχαρτ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυριανή συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. Πάντως, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι αύριο συγκαλείται η τακτική συνεδρίαση του Euroworking Group.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442