Ρόκετς και Ουίζαρντς έκαναν το 3-0 στις νίκες και οι Σπερς το 2-1
Οι Ρόκετς «χτύπησαν» και μέσα στο Ντάλας, νίκησαν με 130-128, μετά από συναρπαστικό ματς, τους Μάβερικς και πλέον είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ, καθώς προηγούνται με 3-0 και θέλουν μια ακόμη νίκη.
Οι Ρόκετς «χτύπησαν» και μέσα στο Ντάλας, νίκησαν με 130-128, μετά από συναρπαστικό ματς, τους Μάβερικς και πλέον είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ, καθώς προηγούνται με 3-0 και θέλουν μια ακόμη νίκη.
Οι Τζέιμς Χάρντεν και Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν και πάλι φοβερό δίδυμο. Κι οι δύο έκαναν ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ, ο μεν με 42 πόντους κι ο δε με 26 ριμπάουντ οδηγώντας τους Ρόκετς στη νίκη. Ο Μόντα Έλις και ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχαν από 34 πόντους για τους γηπεδούχους.
Οι Σπερς επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά. Οι πρωταθλητές νίκησαν εύκολα με 100-73 τους Κλίπερς, με τον Καουάι Λέοναρντ να κάνει ρεκόρ καριέρας στα play πλέι οφ με 32 πόντους. Τέλος οι Γουίζαρντς έφθασαν στην τρίτη νίκη επί των Ράπτορς, αυτή τη φορά με 106-99. Ο Τζον Γουόλ είχε 19 πόντους και 15 ασίστ, ενώ ο Μάρτσιν Γκορτάτ τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 13 ριμπάουντ.
Συνοπτικά σε αγώνες για τον 1ο γύρο των πλέι οφ του NBA, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον-Τορόντο 106-99
(Η Ουάσινγκτον προηγείται με 3-0)
Ντάλας-Χιούστον 128-130
(Το Χιούστον προηγείται με 3-0)
Σαν Αντόνιο-Κλίπερς 100-73
(Το Σαν Αντόνιο προηγείται με 2-1)
Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες και η σειρά των αγώνων αρχίζει με δύο αναμετρήσεις στην έδρα της ομαδας που ηταν υψηλότερα στην καταταξη της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν δύο αγώνες στο γήπεδο της άλλης ομάδας κι εφ΄όσον δεν έχει κριθεί η πρόκριση, η σειρά μεταφέρεται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι

