Η ευρωπαϊκή περιοδεία της Χάρις Αλεξίου
Αυτήν τη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, με ένα κλίμα που μοιάζει με «άστατο καιρό». Κι όμως παρόλα αυτά, ένα μένει σταθερό. Η αγάπη του κοινού για τη μουσική.
Αυτό με κάνει να επιστρέφω το ίδιο δυνατή όπως έφυγα!», δηλώνει η ίδια η Χάρις Αλεξίου σχετικά με τον κύκλο των ευρωπαϊκών συναυλίων της που ανοίγει στις 18 Απριλίου 2015.
Ελληνικό και ξένο κοινό στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και την Ελβετία, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμα μια φορά ζωντανά τη μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια για περισσότερο από δυο ώρες κάθε φορά, παρουσιάζοντας τραγούδια από το γνωστό της ρεπερτόριο, δοσμένα με καινούργια ματιά.
Η Χάρις Αλεξίου θα ταξιδέψει τους θαυμαστές της με τραγούδια από ολόκληρη τη μακρόχρονη πορεία της, όπως: «Ένα Φιλί», «Για ένα ταγκό», «Δι ευχών», «Ζήλια μου», «Τέλι-Τέλι», «Όλα σε θυμίζουν», «Μία είναι η Ουσία», «Μια πίστα απο Φώσφορο», κ.α.
Συνοδοιπόροι της και αυτήν τη φορά οι Nouveau Sextet, έξι δεξιοτέχνες μουσικοί που παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα, τραγουδούν μαζί της και την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.
Οι Nouveau Sextet είναι:
Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, με Ούτι, κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο.
Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο πιάνο και πλήκτρα, κιθαρα
Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο, φλάουτο caval
Ο Δημήτρης Τσάκας, soprano και alto σαξόφωνο, κλασική κιθάρα
Ο Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσσο
Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (νταρμπούκα, μπεντίρ, ντέφια, ταμπούρο, στάμνα, καχόν, νταούλι κ.α.)
Η ευρωπαϊκή περιοδεία της Χάρις Αλεξίου θα κλείσει στη Φρανκφούρτη στις 6 Μαΐου 2015.
Το πρόγραμμα των συναυλιών της Χάρις Αλεξίου στην Ευρώπη έχει ως εξής:
18.4.2015, Stuttgart, Liederhalle Hegelsaal
20.4.2015, Rotterdam, New Luxor Theater
22.4.2015, Brussels, Cirque Royal
25.4.2015, Uppsala, Konsert & Kongress
28.4.2015, Cologne, E-Werk
29.4.2015, Zurich, Volkshaus
2.5.2015, Nuremberg, Meistersingerhalle
3.5.2015, Munich, Circus Krone
4.5.2015, Berlin, Konzerthaus
6.5.2015, Neu Isenburg (Frankfurt) Hugenottenhalle
Πληρφορορίες για τα εισιτήρια: www.greece-on-tour.eu
Ενορχηστρώσεις: Nouveau Sextet
- Χριστούγεννα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ παραμονή και ανήμερα
- Φυσική λίμνη και ζώνη περιπάτου στη Νέα Κηφισιά
- ΠΑΕ Ολυμπιακός και Βαγγέλης Μαρινάκης στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με «Δέματα Αγάπης»
- Σκελετός της Εποχής του Χαλκού είναι η αρχαιότερη περίπτωση αιμομιξίας πατέρα-κόρης
- Πάτμος: Χρηματοδότηση για νέα αφαλάτωση στο νησί
- Ελ Κααμπί: Ισπανική αποθέωση για τον «δολοφόνο του Μεντιλίμπαρ»



