ΝΔ: «Τίποτα καινούριο» από τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ
«Είναι προφανές ότι τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε στην αποψινή συνάντηση» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το παν για να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει», σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει».
«Είναι προφανές ότι τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε στην αποψινή συνάντηση» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε ότι αν συγκρίνουμε αυτά που ειπώθηκαν σήμερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών με την επιστολή του πρωθυπουργού προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο όπου περιγραφόταν με δραματικό τρόπο το αδιέξοδο ρευστότητας της Ελλάδος, δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο.
«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει το παν για να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε στις 20 Φλεβάρη. Γιατί κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» τόνισε ο κ. Καραγκούνης.
«Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει. Η αξιωματική αντιπολίτευση ας μην βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έθεσε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» στην Άνγκελα Μέρκελ.
«Έθεσε την αποτυχία των Μνημονίων, την ανθρωπιστική κρίση, τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο αλλά και το σκάνδαλο Siemens. Τόνισε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα αποδίδουν φορολογική δικαιοσύνη και θα αντιμετωπίζουν την φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του κράτους» σημείωσε.
Και προσέθεσε: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έπραξε το αυτονόητο. Δεν δήλωσε ‘ουδείς αναμάρτητος’, όπως ο κ. Σαμαράς στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο. Χωρίς να αναπαράγει τα στερεότυπα που χωρίζουν τους δύο λαούς εξέφρασε τις σκέψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442