Συγκρότηση ειδικής ομάδας για να μπει τέλος στις ουρές στο ΙΚΑ
Συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας με στόχο την άμεση επίλυση του προβλήματος με τις τεράστιες ουρές που παρουσιάστηκε σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπου συνέρρεαν ασφαλισμένοι για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε σύσκεψη μεταξύ των αρμοδίων που συγκάλεσε ο υπουργός Δ.Στρατούλης. Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι από φέτος δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας και μπορεί να γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια τους έτους.
Συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας με στόχο την άμεση επίλυση του προβλήματος με τις τεράστιες ουρές που παρουσιάστηκε σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπου συνέρρεαν ασφαλισμένοι για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας.
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας με συντονιστή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, Χρήστο Χάλαρη, η οποία, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ «και να εκλείψουν οριστικά οι ουρές και η απαράδεκτη ταλαιπωρία τους».
Στη σύσκεψη εκτέθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακρόχρονια ανέργους, σε μετανάστες, σε ασφαλισμένους μέσω εργοσήμου, καθώς και στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (σύζυγοι-τέκνα).
Το υπουργείο, για ακόμη μια φορά, ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας. Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι υπεύθυνοι πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442