Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ στις 11 Μαρτίου
Ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 11 Μαρτίου, μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού για την δημοπρασία ορίστηκε η 13η Μαρτίου, όταν λήγουν παλαιότερα έντοκα ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ στις 11 Μαρτίου, είπε την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ.
Ως ημερομηνία διακανονισμού για την δημοπρασία ορίστηκε η 13η Μαρτίου, όταν λήγουν παλαιότερα έντοκα ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων τρίμηνης διάρκειας, τον Φεβρουάριο, είχε διαμορφωθεί στο 2,5%.
Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.
Η Αθήνα, υπενθυμίζει το Reuters, έχει στην κυκλοφορία έντοκα γραμμάτια ύψους 15 δισ. ευρώ περίπου, που αναχρηματοδοτεί τακτικά με την βοήθεια των ελληνικών τραπεζών.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, λήξεως 12 Ιουνίου 2015.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.
Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάρισα: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων – Στο νοσοκομείο 22χρονη τραυματίας
- Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση της Χαμάς, ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ
- Αγρότες: Οι αποφάσεις κλιμάκωσης του μπλόκου της Νίκαιας – Συνεχίζει την προσπάθεια διάσπασης το Μαξίμου
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442