Ισόβια στο ζευγάρι που ζεμάτισε μέχρι θανάτου αγοράκι 2,5 ετών
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου τους δυο κατηγορούμενους για τον θάνατο, με βραστό νερό, του 2,5 ετών αγοριού, τον Μάρτιο του 2014 στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου τους δυο κατηγορούμενους για τον θάνατο, με βραστό νερό, του 2,5 ετών αγοριού, τον Μάρτιο του 2014 στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς.
Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισαν η 20χρονη μητέρα του αγοριού από τη Βουλγαρία και ο 30χρονος ομοεθνής σύντροφός της.
Οι δύο κατηγορούνται ότι κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον μικρό Θανασάκη, ρίχνοντας του καυτό νερό. Το άτυχο αγοράκι υπέκυψε στα εγκαύματα τρίτου βαθμού που του προξένησαν οι δυο κατηγορούμενοι.
Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αφού έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ισχυρίσθηκαν ότι έβαζαν το αγοράκι στο ζεστό νερό δήθεν για να το βοηθήσουν να ενεργηθεί.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δυο οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, όταν το παιδί μεταφέρθηκε σε αυτό διαπιστώθηκε ότι είχε πεθάνει προ διώρου ή τριώρου, ενώ πρόσθεσαν ότι έφερε εγκαύματα και από προηγούμενο διάστημα, όπως και μώλωπες στο μάτι και στο πρόσωπο.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη και των δυο κατηγορουμένων και μίλησε για μία πρωτοφανή στα χρονικά υπόθεση ανθρωποκτονίας, τονίζοντας πως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο και πως οι μάρτυρες εκτός από τους γιατρούς και τον αστυνομικό δεν ήταν αξιόπιστοι, αναφερόμενη στους συγγενείς των κατηγορουμένων.
Τελικά το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε και τους δύο κατηγορουμένους ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την πρόταση της Εισαγγελέως, και τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας