Ρατσιστική επίθεση οπαδών της Τσέλσι στο παρισινό μετρό [βίντεο]
Η βρετανική εφημερίδα Guardian έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται οπαδοί της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι που έχουν επιβιβαστεί σε βαγόνι του μετρό στο Παρίσι να μην επιτρέπουν σε έναν μαύρο Γάλλο πολίτη να επιβιβαστεί κι αυτός.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται οπαδοί της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι που έχουν επιβιβαστεί σε βαγόνι του μετρό στο Παρίσι να μην επιτρέπουν σε έναν μαύρο Γάλλο πολίτη να επιβιβαστεί κι αυτός.
Το ρατσιστικό επεισόδιο συνέβη στο σταθμό Ρισελίε-Ντρουό λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της αγγλικής ομάδας με την Παρί Σεν Ζερμέν. Μια ομάδα οπαδών του αγγλικού συλλόγου εμπόδισαν ένα μαύρο άνδρα να επιβιβαστεί στο βαγόνι, ενώ παράλληλα φώναζαν προκλητικά «είμαστε ρατσιστές και έτσι μας αρέσει».
Στο βίντεο, ο άνδρας προσπαθεί ματαίως να εισέλθει στο βαγόνι, όμως οι οπαδοί της Τσέλσι τον σπρώχνουν εκτός κάνοντας απρεπείς χειρονομίες, με τους υπόλοιπους επιβάτες να φοβούνται προφανώς να υψώσουν το ανάστημα τους μπροστά στις ορδές των βρετανών χούλιγκαν.
Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ήδη διατάξει έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι ενώ και η αντίδραση των διοικούντων της Τσέλσι ήταν άμεση αφού ζήτησαν το βίντεο με το συμβάν έτσι ώστε να αναγνωριστούν οι οπαδοί.
Μάλιστα, η επίσημη Τσέλσι σε ανακοίνωση της ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τέτοιες συμπεριφορές είναι απεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο ή την κοινωνία. Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ποινική δίωξη ασκηθεί εναντίον όσων εμπλέκονται και αν αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με τον σύλλογο και είναι κάτοχοι διαρκείας ή μέλη της ομάδας θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».
Το συμβάν καταδίκασε και η αγγλική ομοσπονδία (FA) λέγοντας πως «η FA στηρίζει πλήρως τη θέση της Τσέλσι στην προσπάθεια της να τιμωρήσει όσους κατόχους διαρκείας ή μέλη της αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις σχετικά με αυτές τις αποτρόπαιες σκηνές. Η FA, όπως και ο σύλλογος, καταδικάζουμε μια τέτοια επαίσχυντη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν την ισχυρότερη δυνατή τιμωρία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
- Σπύρος Μαρκεζίνης: Το ανάρμοστο αστείο με τα «κλοπιμαία»
- Γαλλία: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στον Λίβανο
- «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» – Το πολιτικό θρίλερ όπως το έζησαν Ρέντφορντ και Χόφμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442