Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δείπνο επί γερανού κρεμάμενοι και πιάτο την Αθήνα

Δείπνο επί γερανού κρεμάμενοι και πιάτο την Αθήνα

Λίγο πριν την επίσημη πρώτη του Diner in the sky στην Ελλάδα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το in.gr βρέθηκε στην πρώτη πτήση του και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Λίγες ώρες απομένουν πριν την πρώτη – sold out- πτήση του Dinner in the Sky στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και εμείς είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε μια ειδική εκδήλωση-πρόβα τζενεράλε που διοργάνωσε η εταιρεία Καρούλιας για την παρουσίαση του ουίσκι Label 5.

Με μια μικρή καθυστέρηση, που έκανε την αναμονή μας ευχάριστη ο ειδικά διαμορφωμένος lounge χώρος στην Τεχνόπολις στον οποίο απολαύσαμε ένα welcome drink, έφτασε η ώρα της απογείωσης μας λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Αφού και οι 22 συνδαιτυμόνες πήραμε τις θέσεις μας και μας έδεσαν στα ειδικά καθίσματα τύπου bucket με τις ζώνες ασφαλείας, η ειδική πλατφόρμα του Dinner in the Sky άρχισε να ανυψώνεται στον αττικό ουρανό.

Το γευστικό ταξίδι μας στους αιθέρες περιλάμβανε ένα μενού πέντε ηπείρων με σταθμούς-πιάτα σε πέντε μεγάλες πόλεις του κόσμου και τις χαρακτηριστικές γαστρονομικές τους συνήθειες. Τα πιάτα ετοιμάζονταν μπροστά στα μάτια μας από τον σεφ και σερβίρονταν από τους βοηθούς του με αξιοθαύμαστη προσήλωση στο έργο τους αν και βρισκόμασταν στα 40 μέτρα από το έδαφος.

Η ατμόσφαιρα –παρόλο το κρύο- ήταν ιδιαίτερα ζεστή, φιλική έως και πανηγυρική –θα μπορούσαμε να σημειώσουμε- με τα απαραίτητα χειροκροτήματα που συνοδεύουν την κάθε πτήση.

Ο πρώτος γευστικός σταθμός που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της «πτήσης» μας ήταν το Τοκίο με maki με αυγά αχινού, για να ακολουθήσουν οι γαρίδες provencal στο Παρίσι και το American burger με skinned potatoes της Νέας Υόρκης.

Προτελευταίος μας σταθμός ήταν το Σίδνεϊ για ψητό καρέ αρνιού σε κρούστα από βότανα και ξηρούς καρπούς με πουρέ από κουκιά, ενώ λίγο πριν την προσγείωση απολαύσαμε για επιδόρπιο τηγανητές μπανάνες με Label 5 και φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης η οποία συνοδευόταν με κρέμα σοκολάτας και καφέ από το Κέιπ Τάουν.

Το καθένα από τα πέντε πιάτα που δοκιμάσαμε στο ξεχωριστό αυτό… μετέωρο τραπέζι συνοδεύονταν από ισάριθμα ποτήρια ουίσκι Label 5 που με τις ανάλογες μίξεις νερού ή εσπεριδοειδών ταίριαζαν απόλυτα με τις γεύσεις του μενού.

Ωστόσο, το μενού που θα απολαύσει το κοινό κατά της διάρκειας της μιάμισης ώρας που θα βρίσκεται στον αττικό ουρανό, θα είναι διαφορετικό από αυτό που δοκιμάσαμε εμείς και μπορείτε να το δείτε στο site του Dinner in the Sky.

Το εστιατόριο, που έχει βρεθεί στους αιθέρες 45 πόλεων, είναι μια εμπειρία που μπορείς να ζήσεις με απόλυτη ασφάλεια. Η πλατφόρμα ανυψώνεται σε ύψος που κυμαίνεται από 30 έως 50 μέτρα και έχει περάσει επιτυχώς όλους τους έλεγχους ασφαλείας, ενώ η κατασκευή μπορεί να βρεθεί στο έδαφος μέσα σε 1 λεπτό αν παραστεί η ανάγκη.

Το χειμώνα οι θερμάστρες που υπάρχουν στη διάφανη τέντα ζεσταίνουν επαρκώς, ωστόσο χρειάζεται να είστε ντυμένοι με ζεστά και άνετα ρούχα και ένας σκούφος για το κεφάλι κρίνεται απαραίτητος. Πριν την απογείωση οι άνθρωποι του Dinner in the Sky μπορούν να σας παρέχουν και μια κουβερτούλα για τα πόδια σας, για περισσότερη ζεστασιά.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης το κάπνισμα απαγορεύεται, ενώ σε λίγο καιρό θα παρέχεται και η δυνατότητα Wifi για να μοιράζεστε άμεσα με τους φίλους σας αυτή τη μοναδική εμπειρία. Οι πιο τολμηροί, αν θέλουν μπορούν να ρίξουν λίγο την πλάτη του καθίσματος τους, ενώ απαγορεύεται να βγάζετε τις ζώνες σας και να συμπεριφέρεστε ανάρμοστα.

Η πλατφόρμα του Dinner in the Sky θα παραμείνει στην «Τεχνόπολις» για τους επόμενους δυο μήνες, ενώ μετά ενδέχεται να τη συναντήσουμε νοτιότερα με θέα τη θάλασσα, καθώς και σε στα όμορφα νησιά μας.

Το Dinner in the Sky δεν είναι ακόμα ένα τραπέζι σε κάποιο roof garden με θέα, το Dinner in the Sky είναι μια εμπειρία ξεχωριστή που αξίζει να ζήσει όποιος δεν έχει πρόβλημα με τα ύψη. Η θέα είναι πραγματικά μαγευτική αφού έχεις πιάτο όλη την Αθήνα.

Η φωτισμένη Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός, η θάλασσα (που απολαμβάνετε σε όλο τους το μεγαλείο καθώς η πλατφόρμα περιστρέφεται) κάνουν το σκηνικό πραγματικά ονειρικό, ενώ εσείς είστε κυριολεκτικά επί γερανού κρεμάμενοι…

Ξεπερνώντας λοιπόν, την υψοφοβία και το κρύο (τώρα το χειμώνα), το concept του Dinner in the Sky αποτελεί μια εμπειρία ζωής που αξίζει να βιώσετε.

Τζωρτζίνα Ντούτση

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο