AirAsia: Τμήμα της ουράς του αεροσκάφους ανασύρθηκε στην επιφάνεια
Οι ομάδες που διεξάγουν έρευνες αναζητώντας τα συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιάβας, στην Ινδονησία, ανέσυραν σήμερα, Σάββατο, στην επιφάνεια ένα τμήμα της ουράς του αεροσκάφους, δύο εβδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα.
Οι ομάδες που διεξάγουν έρευνες αναζητώντας τα συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιάβας, στην Ινδονησία, ανέσυραν σήμερα, Σάββατο, στην επιφάνεια ένα τμήμα της ουράς του αεροσκάφους, δύο εβδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα.
Μεγάλα μπαλόνια αέρος χρησιμοποιήθηκαν για να ανασυρθεί στην επιφάνεια το κομμάτι της ουράς του αεροσκάφους -το μεγαλύτερο τμήμα του αεροσκάφους που έχει βρεθεί μέχρι τώρα- που ήταν στο βυθό, σε βάθος 30 μέτρων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβαίνει στο ινδονησιακό πολεμικό πλοίο KRI Banda Aceh, το οποίο μετέχει στις επιχειρήσεις.
Είναι ένα κομμάτι βαμμένο κόκκινο, στο οποίο διακρίνεται με λευκά γράμματα η λέξη «Asia», το δεύτερο μέρος του λογότυπου της αεροπορικής εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι στο αεροσκάφος της οποίας επέβαιναν 162 άνθρωποι.
«Σηκώσαμε την ουρά του αεροπλάνου με γερανό και την τοποθετήσαμε στο πλοίο Crest Onyx. Θα την εξετάσουμε ξανά για να διαπιστώσουμε αν τα μαύρα κουτιά δεν υπάρχουν εκεί, απλώς για να είμαστε σίγουροι» δήλωσε εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, ο Μανάχαν Σιμορανγκίρ.
Ηχητικά σήματα που προέρχονταν κατά τα φαινόμενα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους εντοπίστηκαν για πρώτη φορά την Παρασκευή.
Ωστόσο, μετά τις πρώτες έρευνες, φάνηκε ότι τα μαύρα κουτιά πρέπει να έχουν αποσπαστεί από το πίσω μέρος του αεροσκάφους όπου συνήθως βρίσκονται και να έχουν θαφτεί κάτω από τον βυθό, δήλωσε ο Σ.Μπ. Σουπριγιάντι, υπεύθυνος για τις έρευνες.
Eπίλεκτοι δύτες του ινδονησιακού Ναυτικού συνεχίζουν το Σάββατο τις έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών ή καταγραφέων της πτήσης, καθώς αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για να καθοριστούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας: ένας καταγραφέας περιέχει τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και του πύργου ελέγχου, και ο δεύτερος τις παραμέτρους του αεροσκάφους (ταχύτητα, ύψος κ.λπ.).
Το Airbus Α320-200 χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του στις 28 Δεκεμβρίου από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας για τη Σιγκαπούρη. Η ουρά του αεροπλάνου εντοπίστηκε δέκα ημέρες αργότερα στον βυθό, σε βάθος 30 μέτρων.
Μόνο 48 σοροί έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στη θάλασσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442