Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου.

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «απέτυχε να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2014», αναφέρει ότι ήταν μέλος των κυβερνήσεων «που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος», καθώς και τις υποσχέσεις στα «Ζάππεια».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός που απέτυχε να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, το μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009 και δήλωνε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 4%-4,5%, ο κ. Σαμαράς, ο πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί 18 δισ. σε ισοδύναμα σε αλλεπάλληλα Ζάππεια, θυμήθηκε σήμερα τις αλησμόνητες αντιμνημονιακές εποχές του, την περίοδο 2009-2012.

»Για τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με σημερινή ομιλία του, για το Μνημόνιο φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου και το «λεφτά υπάρχουν». Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι το 2009 η Ελλάδα βρέθηκε ταυτόχρονα στο σημείο να έχει:

  • και ύφεση στο -4%,
  • και δημόσια διοίκηση διαλυμένη από το ρουσφέτι,
  • και χρέος πάνω από 300 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο (αύξηση 130 δισ. σε μόλις 5 χρόνια),
  • και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. όπως μάθαμε αργότερα,
  • και αβυσσαλέο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 14%,
  • και, το κυριότερο, θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας, μετά τα όσα είχαν δει οι εταίροι μας και οι αγορές την πενταετία, 2004-2009.

»Οι εμπρηστές της χώρας δεν θα κρυφτούν. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Δεν θα πούμε άλλη μία «αλήθεια», γιατί όλοι σε αυτές τις εκλογές μιλάνε για «αλήθειες». Τα γεγονότα θα φωνάξουμε. Τα γεγονότα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο