Μεταγραφές από το… 2016 για τη Μπάρτσα, σκέψεις προσφυγής
«Άκυρο» στη Μπαρτσελόνα έριξε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, το οποίο απέρριψε την έφεση της Καταλανικής ομάδας κατά της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που της είχε επιβάλλει η FIFA. Ο καταλανικός σύλλογος με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την διατήρηση της τιμωρίας που απαγορεύει στην ομάδα να κάνει μεταγραφές μέσα στο 2015, ενώ προαναγγέλλει πως ίσως προσφύγει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας.
«Άκυρο» στη Μπαρτσελόνα έριξε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, το οποίο απέρριψε την έφεση της Καταλανικής ομάδας κατά της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που τις είχε επιβάλλει η FIFA.
Αναλυτικά η Μπαρτσελόνα, είχε τιμωρηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία επειδή παραβίασε τους κανόνες που αφορούν τις μεταγραφές ενηλίκων ξένων ποδοσφαιριστών. Η τιμωρία προβλέπει απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, καθώς και 370 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.
Έτσι λοιπόν η Μπαρτσελόνα για τις μεταγραφικές περιόδους του Ιανουαρίου 2015 και την καλοκαιρινή του ίδιου έτους δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές και έτσι οποιαδήποτε προβλήματα θα πρέπει να καλυφθούν από τις ακαδημίες, καθώς και με την επιστροφή των δανεικών, αφού μεταγραφές θα μπορεί να πραγματοποιήσει από το 2016.
Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμωρία αυτή είχε ισχύ από το καλοκαίρι που πέρασε, όμως η Μπαρτσελόνα άσκησε έφεση και μέχρι να εκδικαστεί (και να απορριφθεί) πρόλαβε να κάνει αρκετές μεταγραφικές κινήσεις.
Ανακοίνωση για… προσφυγή
Ο καταλανικός σύλλογος με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την διατήρηση της τιμωρίας που απαγορεύει στην ομάδα να κάνει μεταγραφές μέσα στο 2015, ενώ προαναγγέλλει πως ίσως προσφύγει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Μπαρτσελόνα θα ήθελε, σεβόμενη τους αθλητικούς θεσμούς, την απόλυτη διαφωνία της με την απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) που διατηρεί την τιμωρία που είχε επιβληθεί στο σύλλογο από τη FIFA για τη φερόμενη παραβίαση των διεθνών κανονισμών μεταγραφών ανήλικων παικτών.
Ο σύλλογος κατέστησε σαφές στην Πειθαρχική Επιτροπή και στην Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, καθώς επίσης και στο CAS, πως αντιλαμβάνεται και υποστηρίζει τους κανονισμούς για την προστασία των ανηλίκων και πως ενδιαφέρεται για την εξέλιξή τους.
Αυτό αποδεικνύεται από τη στάση του συλλόγου διαχρονικά και έχει αποτελέσει ένα παγκόσμιο παράδειγμα σε ό,τι αφορά στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της και την ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Η δομή των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα έχει δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να προπονούνται σαν επαγγελματίες.
Τα λάθη που ο σύλλογος μπορεί να έκανε και τα οποία έχει αναγνωρίσει και εξηγήσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών, έχουν προκληθεί κυρίως από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των κανονισμών της FIFA και του ισπανικού ποδοσφαίρου και με βάση τη φιλοσοφία του συλλόγου μας, ενεργήσαμε σωστά.
Για το λόγο αυτό, η Μπαρτσελόνα θεωρεί την τιμωρία που της επιβλήθηκε δυσανάλογη λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι, όταν λάβουμε το σκεπτικό της απόφασης του CAS, θα εξετάσουμε τις διαθέσιμες επιλογές που μας δίνει ο νόμος, όπως την πιθανότητα της προσφυγής στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 78-66: Με εξαιρετική εμφάνιση από την Χριστινάκη
- Καιρός: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός 8-29: Κυρίαρχες οι «ερυθρόλευκες» στην Κρήτη
- Gen Z: Η γενιά που ζητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά και τον μπαμπά – Η κατάσταση στην Ελλάδα
- Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Στις 18:00 η πορεία μνήμης – Έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό
- Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό – Απείλησαν και με Στρεφέτσα οι «ερυθρόλευκοι» (vid)

