Μεγάλη νίκη του Εθνικού στο Ταλίν επί της Σέλβερ με 3-0 σετ
Με δύο μπλοκ του Μιχάλι που έκριναν το 3ο σετ με 28-26 ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε στο Ταλίν την Σέλβερ με 3-0 σετ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στη κυρίως φάση των «16» του Challenge Cup ανδρών. Η ομάδα του Έβρου ήταν καλύτερη σε σερβίς και μπλοκ και πιο αποτελεσματική σε κόντρα επιθέσεις και πήρε δίκαια τη νίκη. Για να πάρει και τυπικά την πρόκριση θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον δύο σετ στη ρεβάνς που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Αλεξανδρούπολη.
Με δύο μπλοκ του Μιχάλι που έκριναν το 3ο σετ με 28-26 ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε στο Ταλίν την Σέλβερ με 3-0 σετ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στη κυρίως φάση των «16» του Challenge Cup ανδρών. Η ομάδα του Έβρου ήταν καλύτερη σε σερβίς και μπλοκ και πιο αποτελεσματική σε κόντρα επιθέσεις και πήρε δίκαια τη νίκη. Για να πάρει και τυπικά την πρόκριση θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον δύο σετ στη ρεβάνς που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Αλεξανδρούπολη.
Στη βασική εξάδα ξεκίνησε τελικά ο Μπόζονταρ Τσουκ ο οποίος έβαλε την ομάδα πάνω από το πρόβλημα στο δικέφαλο. Από το 5-5 του 1ου σετ ο Εθνικός έκανε σερί 3-0 και πήρε διαφορά. Το 10-7 για τον Εθνικό έγινε 13-10 για τη Σέλβερ Ταλίν που εκμεταλεύτηκε διαδοαχικά λάθη των παικτών του Σάκη Μουστακίδη. Με συνολικό σερί 6-0 η Σέλβερ πέρασε μπροστά 13-10 και 15-11.
Με τον Τσουκ στο σερβίς και τον Δαλακούρα αποτελεσματικό στην επίθεση ο Εθνικός μείωσε τη διαφορά και ισοφάρισε 17-17. Με πρώτο χρόνο του Κιόση που σε άλλο έναν ευρωπαϊκό αγώνα ξεκίνησε βασικός αλλά και ένα λάθος των Εσθονών ο Εθνικός ξέφυγε 21-19. Ο Γουίλιαμς και Τζάλγκ έφεραν το σετ στα ίσια (23-23) αλλά με χαμένο σερβίς του Γουίλιαμς και επίθεση του Δαλακούρα ο Εθνικός έκανε το 25-23 και το 1-0 σετ.
Μονόλογος του Εθνικού ήταν το 2ο σετ. Πάλι με τον Τσουκ στο σερβίς ο Εθνικός έκανε σερί 7-0 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 11-3, ενώ ακολούθησαν αποτελεσματικά σερβίς και από τον Μιχάλι και τον Κίσιτς που ανέβασαν τη διαφορά στο 18-5 κι έτσι ο Εθνικός έφτασε άνετα στο 25-10.
Καθοριστικό ήταν το 3ο σετ το οποίο ο Εθνικός κατέκτησε και γλίτωσε τις περιπέτειες. Από το 10-10 ο Εθνικός πήρε προβάδισμα 14-11 και ήταν μπροστά μέχρι το 19-18. Με μπροστάρη τον Οράβ η Σέλβερ εκανε σερί 3-0 και προηγήθηκε 21-19.
Οι Εσθονοί είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το σετ με κόντρα επιθέσεις στο 24-23 (με Λοσνίκοφ), 25-24 (με Τζάγκλ) και 26-25 (με Οράβ) αλλά οι αποτελεσματικές άμυνες, οι κόντρα επιθέσεις του Άντριτς και οι επιθέσεις του Μιχάλι έδωσαν το σετ και τη νίκη στην ελληνική ομάδα. Ο Μιχάλι με πρώτο χρόνο ισοφάρισε 24-24, ο Άντριτς ισοφάρισε 25-25, ο Άντριτς ισοφάρισε 26-26. Το σετ τελείωσε με δύο μπλοκ από τον Μιχάλι.
*Οι πόντοι της Σέλβερ προήλθαν από 0 άσσους, 34 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού προήλθαν από 9 άσσους, 37 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.
Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης: «Όταν στα ευρωπαϊκά κύπελλα καταφέρνεις να κερδίζεις και ειδικά εκτός έδρας είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Με το σερβίς μας και την επίθεση μας δεν τους αφήσαμε περιθώρια αντίδρασης. Η αλήθεια είναι πως τους περίμενα πιο δυνατούς και εδικά τον διαγώνιο. Είναι μία πολύ σημαντική νίκη. Από τη στιγμή που πήραμε τα δύο σετ έδωσα την ευκαιρία στον Τσουκ να ξεκουραστεί. Προετοιμαζόμαστε με τη ΜΕΝΤ».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας