Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στις 17 Μαρτίου οι πρόωρες κάλπες στο Ισραήλ

Στις 17 Μαρτίου οι πρόωρες κάλπες στο Ισραήλ

Σε συμφωνία φέρονται να έχουν καταλήξει τα κόμματα του ισραηλινού Κοινοβουλίου για την ημερομηνία των αναπόφευκτων πρόωρων εκλογών, μετά την «έξωση» που έκανε ο Νετανιάχου σε δύο κεντρικούς υπουργούς του από ξεχωριστά κόμματα. Οι κάλπες φαίνεται ότι θα στηθούν στις 17 Μαρτίου.

Σε συμφωνία φέρονται να έχουν καταλήξει τα κόμματα του ισραηλινού Κοινοβουλίου για την ημερομηνία των αναπόφευκτων πρόωρων εκλογών, μετά την «έξωση» που έκανε ο Νετανιάχου σε δύο κεντρικούς υπουργούς του από ξεχωριστά κόμματα.

Οι κάλπες φαίνεται ότι θα στηθούν στις 17 Μαρτίου. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Γιούλι Έντελσταϊν ανέφερε πως οι αντιπρόσωποι των κομμάτων στην Κνεσέτ συμφώνησαν στην ημερομηνία, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει έγκριση και τυπικά από το κάθε κόμμα.

Η πρώτη ψηφοφορία για τη διάλυση της παρούσας Κνεσέτ αναμένεται την Τετάρτη. Κανονικά, η Βουλή είχε μπροστά της άλλα δύο χρόνια.

Την κυβέρνηση του Μπεντζαμίν Νετανιάχου στήριζαν πέντε κόμματα, με βαθιές όμως εσωτερικές διαφορές. Ηχηρότεροι επικριτές του πρωθυπουργού μέσα στην κυβέρνηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ και η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, και οι δύο από ξεχωριστά κεντρώα κόμματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο